Autor |
Mesaj |
|
Prima intrebare:
Daca vreau sa demonstrez ca o figura geometrica ABCD este paralelogram este necesara si suficienta conditia ca AB vector =DC vector?
2.Daca problema ne intreaba cate numere din multimea 1...100 se divid cu 5 Sau cu 4.Noi dupa ce aflam cate numere se divid cu 5 si cu 4( 45 in total) scadem si numerele care se divid in acelasi timp si cu 5 si cu 4(adica 5)? Raspunsul este 45 sau 40?
--- d
|
|
[Citat] Prima intrebare:
Daca vreau sa demonstrez ca o figura geometrica ABCD este paralelogram este necesara si suficienta conditia ca
AB vector = DC vector?
|
Da. Paralelogramul ar putea sa fie degenerat insa...
De exemplu A=B si C=D sau si mai rau, A=B=C=D, caz in care ceea ce stim noi despre paralelogram prin definitia din scoala, anume ca are laturile doua cate doua paralele este destul de greu de verificat, "dreapta AB" nu se poate construi.
Acesta este singurul impediment.
Daca cel ce pune intrebarea (intr-un manual, nu aici) are grija de astfel de capcane este rugat sa vina si cu definitia paralelogramului. [Citat]
2. Daca problema ne intreaba cate numere din multimea 1...100 se divid
cu 5
Sau
cu 4.
Noi dupa ce aflam cate numere se divid cu 5 si cu 4 (45 in total) scadem si numerele care se divid in acelasi timp si cu 5 si cu 4 (adica 5)?
Raspunsul este 45 sau 40? |
Daca ne oprim la 21 care este raspunsul?
In general, daca avem doua multimi
A si B,
atunci desenand diagrame Venn-Euler vedem usor relatia:
| A U B | = |A| + |B| - | A intersectat cu B | . http://en.wikipedia.org/wiki/Inclusion-exclusion_principle
--- df (gauss)
|
|
Si mai am si eu inca o intrebare.
Daca a+b>c+d ; e si f >0,urmatorea afirmatie este adevarata:log (e) din a+ log(f)din b>log(e) din c + log (f) din d?
--- d
|
|
[Citat] Si mai am si eu inca o intrebare.
Daca a+b>c+d ; e si f >0,urmatorea afirmatie este adevarata:log (e) din a+ log(f)din b>log(e) din c + log (f) din d?
|
Care e problema care v-a condus la aceast? întrebare?
|
|
http://forum.matematic.ro/viewtopic.php?t=25764
din 1 si 2 razulta o inegalitate,iar apoi aplica log (si nu stiu daca e echivalenta si daca este care este explicatia )
--- d
|
|
[Citat] nu stiu daca e echivalenta si daca este care este explicatia |
Care e subiectul aici?
|
|
Unul subinteles.Adica daca inegalitatea rezultata este echivalenta cu prima(enuntul problemei).Daca se poate o explicatie.(as fi recunoscator)
--- d
|
|
[Citat] Unul subinteles.Adica daca inegalitatea rezultata este echivalenta cu prima(enuntul problemei).Daca se poate o explicatie.(as fi recunoscator) |
Dar de ce nu posta?i dumneavoastr? direct pe forumul unde a?i întâlnit problema?
|
|
Am obs ca de la voi inteleg,daca e ceva de reclama sa ma scuzi pot sterge postu...
--- d
|
|
[Citat] Am obs ca de la voi inteleg,daca e ceva de reclama sa ma scuzi pot sterge postu... |
La dumneavoastr?, la liceul teoretic "Mihai Viteazu", nu s-a auzit de persoana a 2-a plural, nu?
|
|
Ma scuzati atunci, domn.profesor,m-am gandit ca suntem pe forum si na..
--- d
|