Autor |
Mesaj |
|
|
|
Nu am avut timp sa verific la serviciu nimic / totul... A fost o pauza bine venita insa.
Am tiparit doar cele de mai sus si in pari/gp:
gp > (n+1)^2 / n^2 - ( (n+2)^2-1 ) / ( (n+1)^2-1 )
%1 = (2*n + 2)/(n^3 + 2*n^2)
--- df (gauss)
|
|
Multumesc pt. efortul depus, insa imi puteti explica, va rog, de ce are loc aceasta incadrare?
|
|
|
|
Multumesc! Totusi nu cred ca si a 2-a ineg. se verifica la fel de usor prin grafic :| !
|
|
[Citat] Multumesc! Totusi nu cred ca si a 2-a ineg. se verifica la fel de usor prin grafic :| ! |
A?i încercat s? v? gândi?i pu?in?
|
|
Mda!Imi cer scuze!Este evidenta si a 2-a inegalitate(din desen) :D ! Multumesc inca o data! (am avut o imagine gresita in cap cand am modificat putin desenul)
|
|
Pentru ceilal?i cititori:
|
|
Sper sa nu gresesc, dar dreptunghiurile (MOV) nu trebuiau lasate ca in primul desen? (adica suma ariilor lor nu reprezinta x_n?)
EDIT: Mda, e bine si asa:D! Eu ma gandisem sa las dreptunghiurile ca in primul caz si se observa usor ca aria bucatilor mov (ramase neacoperite de galben) este mai mica decat galbenul care nu este deasupra vre-unui dreptunghi (le putem translata pt. a se vedea mai clar)!
|
|
[Citat] Sper sa nu gresesc, dar dreptunghiurile (MOV) nu trebuiau lasate ca in primul desen? (adica suma ariilor lor nu reprezinta x_n?) |
Cât e aria primului dreptunghi (de la stânga la dreapta)?
|
|
Avand o latura pe dreapta de ecuatie y=n^2-1 m-am gandit ca acesta are aria n^2-1, DAR UITANDU-MA mai atent mi-am dat seama ca are aria(lungimea) n^2! In fine, am editat la foarte putin timp dupa ce am scris "prostia"! (pacat ca nu pot sa sterg postul daca imi dau seama ca am gresit :| )
|