Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Siruri termenul Anterior,Termenul Urmator Pt Monotonie si Li
[Subiect nou]   [Răspunde]
[Prima pagină]   « [1] [2]
Autor Mesaj
Horner
Grup: membru
25 Jul 2013, 05:53

[Trimite mesaj privat]

Horner
25 Jul 2013, 06:09

[Trimite mesaj privat]

gauss
Grup: Administrator
25 Jul 2013, 13:07

[Trimite mesaj privat]

Este cumva vorba despre:
[Citat]

Daca da, trebuie in expresia care definieste acel x(n) sa schimbam peste tot n-ul cu (n+1), respectiv cu (n-1). De exemplu:

Multumesc pentru plasarea in latex si efortul facut, nu este ceva subinteles deloc, partea cu matematica o clarificam / clasificam curand! Asa se poate vorbi usor in orice caz!

Nota:
Din experienta facuta, cei ce deprind repede un tip de programare sau altul au sansa sa se descurce repede in matematica (si anume in matematica ce vine) cu ajutorul computerului. Este periculos sa invat elevii asa ceva, daca nu au simtul realitatii si

De exemplu in pari/gp am tiparit:

(11:37) gp > f(n) = (2*n-1)/n
(11:37) gp > f(n+1)
%1 = (2*n + 1)/(n + 1)
(11:38) gp > f(n-1)
%2 = (2*n - 3)/(n - 1)

si am folosit mai degraba litera f (pentru ca x-ul mi-era poate ocupat), dar cred ca se vede bine cum stau lucrurile.
Recomand folosirea acestor "trucaje" doar ca verificare, deoarece la bac de exemplu nu se permite folosirea lui pari/gp inca...
http://pari.math.u-bordeaux.fr/download.html

Arat si drumul acesta pentru ca este un drum care poate dizolva destul de repede o anumita dependentza de manuale si drumurile lor pentru cei ce stiu sa se ajute singuri prin cautare si improvizare. daca aceasta cautare este facuta independent, apare o noua invatare, in orice caz matematica se intelege in cadrul noii tehnologii.

---
df (gauss)
Horner
27 Jul 2013, 06:03

[Trimite mesaj privat]

Cand mi se va raspunde la urmatoarele?

gauss
Grup: Administrator
27 Jul 2013, 10:55

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Cand mi se va raspunde la urmatoarele?

La urmatoarele se poate raspunde usor dupa ce se corecteaza enuntul.
Acel "plus unu" / "minus unu" sta inca intr-un loc care spune omului: "Ia expresia de mai sus si aduna / scade unu"...

Daca in plus vin si incercari proprii, este nemaipomenit!

---
df (gauss)
[Prima pagină]   « [1] [2]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47621 membri, 58642 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ