Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Siruri termenul Anterior,Termenul Urmator Pt Monotonie si Li
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1] [2]  »   [Ultima pagină]
Autor Mesaj
Horner
Grup: membru
27 Jul 2013, 10:55

[Trimite mesaj privat]

Siruri termenul Anterior,Termenul Urmator Pt Monotonie si Li    [Editează]  [Citează] 

Chiar nu ma descurc la termeni (anterior,urmator)....Explicami si mie operatiile pt ca este o metoda...cel putin asa cred....multumesc pt atentie.
De Exemplu f(x)=2x+1 a=1 pct de acumulare...si trebuie sa aflu sirul anterior si cel urmator adica a<f(x) si la dreapta a>f(x),dupa care limite cu definitia sirurilor care este L=limita lui f(x) si se inmulteste cu al doilea sir si format si se aduna cu 1=> 2+1->3 tinde in 3.Si vreau mai multe exemple..va rog....

Horner
23 Jul 2013, 19:19

[Trimite mesaj privat]

Nimeni nu stie?

gauss
Grup: Administrator
23 Jul 2013, 20:04

[Trimite mesaj privat]

Din pacate nu se intelege prea mult din intrebare.
(Prescurtarile nu contribuie decat la economisirea a trei-patru secunde de tiparit, cel ce citeste le pierde, trecand prin locul respectiv de cateva ori.)

Rog a se pune cate un spatiu liber dupa fiecare semn de punctuatie (virgula, punct, semn de exclamare, et caetera). Mi-e mai simplu, ochelarii...

Chiar nu ma descurc la termeni (anterior, urmator)....
Explica-mi si mie operatiile pt ca este o metoda...
cel putin asa cred.... multumesc pt atentie.

Cred ca este doar un mod ad-hoc de explicare a celei / celui de la catedra.
Nici eu nu inteleg fara detalii despre ce este vorba.
Probabil ca termenii sunt folositi in sens comun, uman, avem o relatie de ordine (cea de pe IR a numerelor reale sau cea a oamenilor de la o coada la paine) si trebuie sa ne descurcam cumva cu cuvintele anterior si urmator.
Personal nu le gasesc potrivite in legatura cu ordinea < sau mai degraba "mai mic sau egal" de pe IR.

De exemplu ( f : IR -> IR, )

f(x) = 2x + 1

a = 1 punct de acumulare (pentru (co)domeniul lui f)...
si trebuie sa aflu sirul anterior si cel urmator

asa ceva vad pentru prima oara...

adica
a < f(x) si la dreapta
a > f(x) ,

... care x ?

dupa care limite cu definitia sirurilor care este
L = limita lui f(x)
si se inmulteste cu al doilea sir si format si se aduna cu 1=> 2+1->3 tinde in 3.

Din pacate nu se intelege nimic, chiar nimic, nici bucati intermediare nu au sens, nu se poate face / spune asa de exemplu ceva:
"si se aduna cu 1 => 2+1 -> 3" ,
in orice caz, nu se intelege de la ce se pleaca si unde se ajunge,
vin prea multe lucruri unul peste altul.

Propun sa luam incet lucrurile, tiparim mai mult, mai cu sens si in cel mai rau mai des. In orice caz, nu tiparim prea mult pana la urma.
Asadar:

- Care este nivelul la care lucram? (Clasa a Xi-a sau faculatate?)
- Care este definitia limitei "pentru f(x)" pentru ca acest punct trebuie inteles mai intai.
- Stim ceva din lectie / curs despre inf / sup ?

- Ce este "sirul anterior"? Cui se asociaza?
- Daca ne uitam la "alta" functie, anume f: ( 10, 11 ) -> ( 21, 23 ) punctul de acumulare a pentru care poate fi pusa cam aceeasi problema este din
( 10, 11 ) sau din ( 21, 23 ) ?

---
df (gauss)
Horner
23 Jul 2013, 23:11

[Trimite mesaj privat]

Monotonie si Limite cu Definitia Sirurilor    [Editează]  [Citează] 

Nu am avut cartea la mine si nici acum nu o am dar maine fiind 24 iulie o sa postez un exercitiu intreg...si este de la lectia "Limite cu definitia Sirurilor" , autor Mircea Ganga...Eu doresc sa stiu termenul urmator (x indice n+1) pt Monotonie(Cum sa il aflu:metoda si exemple) si termenul anterior (x indice n-1) pt Limite cu Definitia Sirurilor

enescu
Grup: moderator
24 Jul 2013, 00:31

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Nu am avut cartea la mine si nici acum nu o am dar maine fiind 24 iulie o sa postez un exercitiu intreg...si este de la lectia "Limite cu definitia Sirurilor" , autor Mircea Ganga...Eu doresc sa stiu termenul urmator (x indice n+1) pt Monotonie(Cum sa il aflu:metoda si exemple) si termenul anterior (x indice n-1) pt Limite cu Definitia Sirurilor

Am b?nuiala c? "Limite cu Definitia Sirurilor" înseamn? "Defini?ia limitelor de func?ii cu ajutorul ?irurilor".

Horner
24 Jul 2013, 05:36

[Trimite mesaj privat]

Da ai dreptate Bogdan Enescu este acelasi lucru....doar ca Mircea Ganga asa ia dat titlul....o sa postez pe la ora 9-10 dimineata asta

enescu
24 Jul 2013, 10:04

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Da ai dreptate Bogdan Enescu este acelasi lucru....doar ca Mircea Ganga asa ia i-a dat titlul....o sa postez pe la ora 9-10 dimineata asta

Nu este deloc acela?i lucru. "Limite cu Definitia Sirurilor" nu are nici un sens.

Horner
24 Jul 2013, 17:31

[Trimite mesaj privat]

da imi cer scuze nu retinusem eu cum trebuie...acum am cartea si da titlul este "Definitia limitei unei functii intrun punct".

Horner
24 Jul 2013, 17:38

[Trimite mesaj privat]

va rog sa imi explicati cum pot folosi scrierea matematica daca se poate....pentru exemple

enescu
24 Jul 2013, 17:43

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
va rog sa imi explicati cum pot folosi scrierea matematica daca se poate....pentru exemple

Ave?i aici ni?te exemple: http://pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=24&ID=311

Horner
25 Jul 2013, 05:49

[Trimite mesaj privat]

[1] [2]  »   [Ultima pagină]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ