Autor |
Mesaj |
|
Buna ziua. Domnule profesor, va rog frumos sa ma lamuriti cu o problema. In gazeta 1/2012 la pagina 36, problema C.O:5216, ni se spune la solutie la un moment dat ( dupa ce trateaza un caz particular ), ca "Notam cu ?1,?2,?3,?4 valorile proprii ale matricei A [...]". La ce se refera aceste valori? ca nu am inteles... ma gandesc ca se refera la trA, A*, detA, tr^2(A*). Daca nu este prea mare deranjul, v-as ruga sa verificati putin gazeta si sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc.
--- Respecta si vei fi respectat
|
|
Valorile proprii ale unei matrice
sunt solutiile ecuatiei:
!
|
|
P.S. Inainte de a te apuca de probleme de olimpiada ar trebui sa stapanesti aceste notiuni (de valoare proprie si de vector propriu), acestea fiind unele din cele mai importante in studiul matricelor!
|
|
[Citat] P.S. Inainte de a te apuca de probleme de olimpiada ar trebui sa stapanesti aceste notiuni (de valoare proprie si de vector propriu), acestea fiind unele din cele mai importante in studiul matricelor! |
Am terminat abia a 10 ... la clasa nu am facut matrici... tot ce am invatat despre matrici am luat.o eu de la 0 acasa ... pe cont propriu
--- Respecta si vei fi respectat
|
|
[Citat]
Am terminat abia a 10 ... la clasa nu am facut matrici... tot ce am invatat despre matrici am luat.o eu de la 0 acasa ... pe cont propriu |
V? recomand cartea asta (nu neap?rat de pe acel site, desigur) http://www.okazii.ro/carti-de-stiinta/matematica/algebra-pentru-concursuri-si-olimpiade-scolare-gh-andrei-c-caragea-p1-a114564147
|