Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Broke
Grup: membru
21 Jul 2013, 22:27

[Trimite mesaj privat]

Matrice    [Editează]  [Citează] 

Buna ziua. Domnule profesor, va rog frumos sa ma lamuriti cu o problema. In gazeta 1/2012 la pagina 36, problema C.O:5216, ni se spune la solutie la un moment dat ( dupa ce trateaza un caz particular ), ca "Notam cu ?1,?2,?3,?4 valorile proprii ale matricei A [...]". La ce se refera aceste valori? ca nu am inteles... ma gandesc ca se refera la trA, A*, detA, tr^2(A*). Daca nu este prea mare deranjul, v-as ruga sa verificati putin gazeta si sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc.

---
Respecta si vei fi respectat
npatrat
21 Jul 2013, 20:26

[Trimite mesaj privat]

Valorile proprii ale unei matrice
sunt solutiile ecuatiei:
!

npatrat
21 Jul 2013, 20:31

[Trimite mesaj privat]

P.S. Inainte de a te apuca de probleme de olimpiada ar trebui sa stapanesti aceste notiuni (de valoare proprie si de vector propriu), acestea fiind unele din cele mai importante in studiul matricelor!

Broke
21 Jul 2013, 21:44

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
P.S. Inainte de a te apuca de probleme de olimpiada ar trebui sa stapanesti aceste notiuni (de valoare proprie si de vector propriu), acestea fiind unele din cele mai importante in studiul matricelor!

Am terminat abia a 10 ... la clasa nu am facut matrici... tot ce am invatat despre matrici am luat.o eu de la 0 acasa ... pe cont propriu

---
Respecta si vei fi respectat
enescu
Grup: moderator
21 Jul 2013, 22:27

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Am terminat abia a 10 ... la clasa nu am facut matrici... tot ce am invatat despre matrici am luat.o eu de la 0 acasa ... pe cont propriu

V? recomand cartea asta (nu neap?rat de pe acel site, desigur)
http://www.okazii.ro/carti-de-stiinta/matematica/algebra-pentru-concursuri-si-olimpiade-scolare-gh-andrei-c-caragea-p1-a114564147

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ