Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Sistem de ecuatii
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
andrei cos
Grup: membru
26 Jun 2013, 01:18

[Trimite mesaj privat]

Sistem de ecuatii    [Editează]  [Citează] 

Se considera matricele
,unde
.

a) Sa se determine
.
b) Sa se rezolve sistemul
.
c) Sa se determine X apartine M_3(C) ,daca
=B.

gauss
Grup: Administrator
26 Jun 2013, 01:05

[Trimite mesaj privat]

Mai intai trebuie calculate intrarile in A si B.
Cele din B sunt simple.
Cele din A sunt... demne de o gandire imbacsita, cel ce a pus problema nu a stiut cum sa incurce cat mai mult literele A, B si C in problema. Probabil ca A-urile si C-urile din formulele stupide din intrarile lui A au fost luate asa special pentru a incurca oamenii. (De exemplu fizicienii, care folosesc cu sens indiciada sus si jos. Un fizician nici prin fisiune cerebrala nu se poate gandi ca este vorba de coficienti combinatoriali, intr-adevar, de fapt este datoria celui ce propune problema sa spuna cine sunt ingredientele din definitia lui A).
Deci trebuie facute calculele pentru a satisface lipsa de sens a celui ce a propus initial in cine stie ce culegere aceasta problema...

(a) Daca avem A si B, avem si AB dupa cateva calcule.

(b) Ceva nu este in regula.
Inmultim o matrice 3x3 cu o matrice 3x1 si dam de o matrice 3x3 ?
Un motiv in plus ca sa nu avem incredere in gustul celui ce vrea prin acest exercitiu sa ne invete ceva din matematica.
Trebuie noi sa "ghicim" cumva ca x este un vector linie cu trei componente si ca avem o scriere unica in istorie a unei matrici 3x3 prin suprapunerea a trei linii care nu sunt numere ci... vectori de o culoare corespunzatoare?

(c) X se inmulteste cu o matrice... Este aceasta matrice inversabila?

Care este de fapt sursa problemei?!

---
df (gauss)
andrei cos
Grup: membru
26 Jun 2013, 01:18

[Trimite mesaj privat]

Este o problema din manualul Burtea ; idem am procedat si eu dar tot la fel am observat ca nu este ceva in regula .. mai ales la pct b)unde trebuie inmultit (3,3)x(3,1)=(3,1) care este diferit de (3,3). :|

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ