Autor |
Mesaj |
|
la subiectul I punctul f trebuie sa ne folosim de panta mediatoarei?chiar nu imi mai amintesc exercitii de genul asta
--- ioana
|
|
In general se lucreaza cu panta dreptei, dar in situatia concreta a problemei punctele A si B au acelasi ordonata (3)deci segmentul AB este orizontal. Mediatoarea unui segment fiind perpendiculara pe segmentul dat, rezulta ca in aceasta problema mediatoarea este verticala. Dar dreptele verticale n-au panta. Ele au ecuatiea particulara de forma x=a. Acest "a" este abscisa mijlocului segmentului AB deci (4-4)/2=0 Raspunsul final este: x=0 adica axa Oy
--- x
|
|
yoana punctele sunt A(4,3) si B(-4,3). Daca te uiti mai atenta -4 si 4 sunt simetrice ( sau opuse ) si mediatoarea segmentului AB este chiar axa y - grecilor. Deci ecuatia mediatoarei segmentului AB este x=0 .
Sper ca ai inteles.
--- Pentru cei care dau bacul la Pascal ii invit pe toti pe forumul:
http://pascal2007.myforum.ro/index.php
Este un forum nou, dar care sper sa prinda viata repede in care fiecare este rugat sa afiseze rezolvarile lui iar in schimb el poate vedea rezolv
|
|
mersi mult,nu ma asteptam sa primesc 2 raspunsuri .am inteles,este destul de simplu.mersi ink o data
--- ioana
|
|
la subiectul III punctul f trebuie sa le scriu pe toate in functie de a patrat care stiu k e 0?
--- ioana
|
|
[Citat] la subiectul III punctul f trebuie sa le scriu pe toate in functie de a patrat care stiu k e 0? |
Intr-adevar, pentru n>2 avem
. Atunci B=A (ceilalti termeni din suma sunt toti
)
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|