Autor |
Mesaj |
|
Andrei si Elena stau pe marginea unei fantani rotunde, fiind asezati diametral opusi. La un momen dat amandoi incep sa alerge in acelasi sens, viteza lui Andrei fiind 9/8 din viteza Elenei. Cate ocoluri ale fantanii face Elena pana cand Andrei o va ajunge din urma prima data?
Va multumesc
|
|
[Citat] Andrei si Elena stau pe marginea unei fantani rotunde, fiind asezati diametral opusi. La un momen dat amandoi incep sa alerge in acelasi sens, viteza lui Andrei fiind 9/8 din viteza Elenei. Cate ocoluri ale fantanii face Elena pana cand Andrei o va ajunge din urma prima data?
Va multumesc |
La un tur al Elenei, Andrei face cu 1/8 mai mult decat ea. Pentru ca are de recuperat jumatate de tura, Andrei o va ajunge pe Elena in momentul in care ea a parcurs a patra tura.
(Dar... tare ma tem ca nu se va intampla aceasta niciodata... Daca unul din ei cade in fantana?)
--- C.Telteu
|
|
Eu m? gândesc la altceva. Dup? ce Andrei o ajunge pe Elena (prima dat?, cum spune enun?ul), ce face? Continu? s? alerge ca nebunul, sau ce?
P.S. E o glum?, nu a?tept r?spunsuri...
P.P.S. Prin anii 90 eram în comisia de evaluare a manualelor de clasa a 6-a (cred c? am mai postat asta). Autorii unuia dintre manuale au avut ideea de a da un titlu fiec?rei probleme. Una dintre ele se numea "Jongleriile Anei" ?i începea a?a:
"Ana tocmai a primit o propor?ie..."
|
|
Sincer, eu m-am gândit ini?ial la un foarte vechi banc:
Alio?a, alerga prin stepa rus? dup? Nata?a, strigând într-una "Nata?a, Nata?a!". Sim?ind c? o las? puterile, dup? o alerg?tur? mai ceva ca la Maraton, Nata?a îcetine?te, zicându?i "fie ce-o fi"!
Ajungând lâng? ea, Alio?a, le?inat ?i el, îi zice "Nata?a, davai katiza?ia"!
--- C.Telteu
|
|
VA MULTUMESC!
|