Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
andreea88
Grup: membru
31 Mar 2013, 09:39

[Trimite mesaj privat]

Help    [Editează]  [Citează] 

Andrei si Elena stau pe marginea unei fantani rotunde, fiind asezati diametral opusi. La un momen dat amandoi incep sa alerge in acelasi sens, viteza lui Andrei fiind 9/8 din viteza Elenei. Cate ocoluri ale fantanii face Elena pana cand Andrei o va ajunge din urma prima data?

Va multumesc

minimarinica
Grup: moderator
30 Mar 2013, 23:38

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Andrei si Elena stau pe marginea unei fantani rotunde, fiind asezati diametral opusi. La un momen dat amandoi incep sa alerge in acelasi sens, viteza lui Andrei fiind 9/8 din viteza Elenei. Cate ocoluri ale fantanii face Elena pana cand Andrei o va ajunge din urma prima data?

Va multumesc

La un tur al Elenei, Andrei face cu 1/8 mai mult decat ea. Pentru ca are de recuperat jumatate de tura, Andrei o va ajunge pe Elena in momentul in care ea a parcurs a patra tura.
(Dar... tare ma tem ca nu se va intampla aceasta niciodata... Daca unul din ei cade in fantana?)

---
C.Telteu
enescu
30 Mar 2013, 23:45

[Trimite mesaj privat]

Eu m? gândesc la altceva. Dup? ce Andrei o ajunge pe Elena (prima dat?, cum spune enun?ul), ce face? Continu? s? alerge ca nebunul, sau ce?

P.S. E o glum?, nu a?tept r?spunsuri...

P.P.S. Prin anii 90 eram în comisia de evaluare a manualelor de clasa a 6-a (cred c? am mai postat asta). Autorii unuia dintre manuale au avut ideea de a da un titlu fiec?rei probleme. Una dintre ele se numea "Jongleriile Anei" ?i începea a?a:
"Ana tocmai a primit o propor?ie..."

minimarinica
31 Mar 2013, 07:03

[Trimite mesaj privat]

Sincer, eu m-am gândit ini?ial la un foarte vechi banc:

Alio?a, alerga prin stepa rus? dup? Nata?a, strigând într-una "Nata?a, Nata?a!". Sim?ind c? o las? puterile, dup? o alerg?tur? mai ceva ca la Maraton, Nata?a îcetine?te, zicându?i "fie ce-o fi"!
Ajungând lâng? ea, Alio?a, le?inat ?i el, îi zice "Nata?a, davai katiza?ia"!

---
C.Telteu
andreea88
Grup: membru
31 Mar 2013, 09:39

[Trimite mesaj privat]

VA MULTUMESC!

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ