Autor |
Mesaj |
|
Aceasta este o problema de la o binationala Israel- Ungaria. Sunt in clasa a VIII-a, deci mi s-ar potrivi o astfel de problema. Voi intelege daca cererea mea este prea ,,indrazneata,, , deoarece, din cate presupun, dupa incercarile mele, este grea. Textul suna in felul urmator(vi-l dau in engleza pentru a nu traduce eu eronat).
Every vertex of a given convex polyhedron is incident with at least four edges.
Prove that at least 8 faces of the polyhedron are triangles.
Fiecare muchie a unui poliedru convex se invecineaza cu cel putin 4 muchii. Demonstrati ca acest poliedru are cel putin 8 fete triunghiuri.
--- Buna!
|
|
[Citat]
Fiecare muchie a unui poliedru convex se invecineaza cu cel putin 4 muchii. Demonstrati ca acest poliedru are cel putin 8 fete triunghiuri. |
Traducerea este eronat?, din p?cate. Într-un poliedru convex, din fiecare vârf pleac? cel pu?in 4 muchii. S? se arate c? poliedrul are cel pu?in 8 fe?e triunghiulare.
|
|
Va multumesc mult, domnule Enescu! Este o rezolvare foarte frumoasa si usoara de inteles! Si, imi cer scuze, dupa cum cred ca s-a vazut, nu sunt prea buna la denumiri in engleza!
--- Buna!
|
|
O observa?ie: rezultatul nu poate fi îmbun?t??it.
Exist? un poliedru cu propriet??ile cerute ?i cu exact 8 fe?e triunghiulare, anume octaedrul.
Uploaded with ImageShack.us
|