Autor |
Mesaj |
|
Am o integrala pe care am sucit-o pe toate partile:
Integrala de la -1 la 1 din x*(e la x)/(1+ e la x)
|
|
[Citat]
Am o integrala pe care am sucit-o pe toate partile:
( Integrala de la -1 la 1 din x*(e la x)/(1+ e la x) .)
|
Cred ca este destul de convingator faptul ca cele doua numere, integrala si raspunsul pe care l-am proclamat mai sus, sunt numeric aproximativ...
? intnum( x = -1, 1, x * exp(x) / ( 1 + exp(x) ) )
%21 = 0.158885300995123591268403302743538513933562037363033106262698
?
? e = exp(1.);
? 2*log( e + 1 ) - 2*dilog( -1/e ) - Pi^2 / 6 - 3/2
%23 = 0.158885300995123591268403302743538513933562037363033106262698
Functia dilogaritm este de exemplu prezentata aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Spence's_functionhttp://en.wikipedia.org/wiki/Polylogarithmhttp://functions.wolfram.com/ZetaFunctionsandPolylogarithms/PolyLog2/17/01/01/
Care este sursa?
In ce cadru a aparut?
Care este nivelul la care a fost propusa problema?
Nota: Deja nivelul problemei presupune latex. Oamenii ignora cu placere aceasta indicatie, dar *incercarea* de a invata latex se merita. (Este un lucru mult mai util in viata decat rezolvarea integralei de mai sus.)
--- df (gauss)
|
|
Am gasit urmatoarea problema:
Fie functia f indice n:R->R ,fn(x)=(x la puterea n)*(e la x)
a)calculati aria suprafetei plane marginite de graficul functiei f1,axa ox si dreptele de ecuatii x=-1 si x=0
b)aratati ca integrala de la 0 la 1 din (f indice (n+1))(x)dx+(n+1)*integrala de la 0 la 1 din (f indice (n))(x)dx=e
c)calculati integrala de la -1 la 1 din x*f1(x)/(1+(ela x))dx
|
|
[Citat]
Am gasit urmatoarea problema:
Fie functia f indice n:R->R ,fn(x)=(x la puterea n)*(e la x)
a)calculati aria suprafetei plane marginite de graficul functiei f1,axa ox si dreptele de ecuatii x=-1 si x=0
b)aratati ca integrala de la 0 la 1 din (f indice (n+1))(x)dx+(n+1)*integrala de la 0 la 1 din (f indice (n))(x)dx=e
c)calculati integrala de la -1 la 1 din x*f1(x)/(1+(ela x))dx
|
Folosi?i Latex, v? rog.
|
|
Este o cu totul alta problema. Ce reprezinta aici
In acest caz ne ocupam de o functie para si de
|
|
Am gresit ...la punctul c) in integrala avem doar f1(x)/(1+(e la x))
|
|
Rog a se lasa cate un loc liber in text mereu (si in matematica unde are sens) dupa fiecare paranteza si virgula si punct. [Citat]
c) Calculati integrala de la -1 la 1 din x*f1(x) / (1+(e la x)) dx .
|
Este o cu totul alta problema.
Eu vad aici acel x, care in ultima postare se doreste disparut.
Integrala urmatoare este usor calculabila:
Nota: Nivelul problemelor presupune LaTeX.
Chiar daca aparent este "o noua lume", *incercarea de a scrie* in LaTeX este o venire in intampinare... (Probabil ca mai multi oameni au pierdut cateva minute bune pentru a scrie enuntul pe hartie, deoarece din prezentarea de mai sus nu se intelege nimic. Apoi tot acesti oameni au pierdut cateva alte minute pentru a rezolva.) Codul nu este aici "ascuns". ORICINE are sansa sa ia solutiile in latex si sa le plaseze pe propria placa, sa le arhiveze si sa le foloseasca mai departe.
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
Nota: Nivelul problemelor presupune LaTeX.
Chiar daca aparent este "o noua lume", *incercarea de a scrie* in LaTeX este o venire in intampinare... (Probabil ca mai multi oameni au pierdut cateva minute bune pentru a scrie enuntul pe hartie, deoarece din prezentarea de mai sus nu se intelege nimic. Apoi tot acesti oameni au pierdut cateva alte minute pentru a rezolva.) Codul nu este aici "ascuns". ORICINE are sansa sa ia solutiile in latex si sa le plaseze pe propria placa, sa le arhiveze si sa le foloseasca mai departe. |
Cred c? toate cele de mai sus merg într-un loc gol.
Pe de alt? parte, off topic, modul în care a postat IRIS2008 (sau, m? rog, alt an, nu verific acum) mi-a adus aminte de o chestie amuzant?. Imediat dup? '89 au ap?rut mii de tip?rituri, pe diverse teme. Am cump?rat o carte cu "bancuri". Unul dintre ele era despre Zmeu ?i F?t Frumos care au decis s? se lupte în derivate.
"?i l-a derivat Zmeul pe F?t, ?i apoi F?t Frumos pe Zmeu, etc." pân? când Zmeul a disp?rut ?i F?t Frumos era bine mersi ca la început. Ei, cine era F?t Frumos? (c? Zmeul, evident, era un polinom )
R?spunsul din carte : era Elaix!
(cultura matematic? a tip?ritorului)
?i pentru Iris
este Elaix.
|
|
[Citat]
R?spunsul din carte : era Elaix!
|
Excelent, multumesc, mi-a salvat ziua!
--- df (gauss)
|
|
Multumes mult,tuturor, pentru ajutor si imi cer scuze pentru neplacerie create.
Din graba si de oboseala am gresit scrierea integralei de la punctul c)
in integrala avem doar f1(x) / [1+ (e la x) ]
Am incercat latexul de nenumarate ori,dar nu reusesc...am sa mai ncerc.
|
|
Nu am notiuni de programare si mi se pare chineza.Imi cer scuze inca o data.
|