Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
ana fuia
Grup: membru
19 Mar 2013, 20:11

[Trimite mesaj privat]

Concurenta    [Editează]  [Citează] 

Prin mijloacele laturilor unui patrulater convex se duc perpendiculare pe laturile opuse. Sa se arate ca dac? trei dintre aceste perpendiculare sunt concurente atunci toate cele patru perpendiculare sunt concurente.

---
Anamaria
enescu
Grup: moderator
19 Mar 2013, 19:42

[Trimite mesaj privat]

Ar?ta?i c? dac? trei dintre aceste perpendiculare sunt concurente atunci patrulaterul este inscriptibil.

ana fuia
19 Mar 2013, 19:52

[Trimite mesaj privat]

Din p?cate, problema e propus? in manualul de clasa a 9 a, la aplica?ii ale produsului scalar,presupun ca e nevoie de o demonstratie cu vectori. Am presupus ca trei dintre ele sunt perpendiculare si am încercat sa demonstreze ca si a patra e perpendiculara,dar m- am încurcat in tot felul de produse scalare,îmi r?mâne mereu un factor care nu se reduce...

---
Anamaria
enescu
Grup: moderator
19 Mar 2013, 20:08

[Trimite mesaj privat]

P?i, indica?ia din manual (e vorba de Burtea, nu?) e destul de clar?. Calculele ies imediat.

ana fuia
19 Mar 2013, 20:10

[Trimite mesaj privat]

Are r?spunsuri? )

---
Anamaria
Silviu Troscot
19 Mar 2013, 20:11

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Din p?cate, problema e propus? in manualul de clasa a 9 a, la aplica?ii ale produsului scalar,presupun ca e nevoie de o demonstratie cu vectori. Am presupus ca trei dintre ele sunt perpendiculare si am încercat sa demonstreze ca si a patra e perpendiculara,dar m- am încurcat in tot felul de produse scalare,îmi r?mâne mereu un factor care nu se reduce...

Credeti ca altfel nu se poate? Cu produs scalar e o idee dar probabil se poate si cum zice domnul Enescu(PS:zic aproape pt ca nu am incercat)

---
Matematicianul este imblanzitorul ce a domesticit infinitul.
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ