Autor |
Mesaj |
|
Prin mijloacele laturilor unui patrulater convex se duc perpendiculare pe laturile opuse. Sa se arate ca dac? trei dintre aceste perpendiculare sunt concurente atunci toate cele patru perpendiculare sunt concurente.
--- Anamaria
|
|
Ar?ta?i c? dac? trei dintre aceste perpendiculare sunt concurente atunci patrulaterul este inscriptibil.
|
|
Din p?cate, problema e propus? in manualul de clasa a 9 a, la aplica?ii ale produsului scalar,presupun ca e nevoie de o demonstratie cu vectori. Am presupus ca trei dintre ele sunt perpendiculare si am încercat sa demonstreze ca si a patra e perpendiculara,dar m- am încurcat in tot felul de produse scalare,îmi r?mâne mereu un factor care nu se reduce...
--- Anamaria
|
|
P?i, indica?ia din manual (e vorba de Burtea, nu?) e destul de clar?. Calculele ies imediat.
|
|
Are r?spunsuri? )
--- Anamaria
|
|
[Citat] Din p?cate, problema e propus? in manualul de clasa a 9 a, la aplica?ii ale produsului scalar,presupun ca e nevoie de o demonstratie cu vectori. Am presupus ca trei dintre ele sunt perpendiculare si am încercat sa demonstreze ca si a patra e perpendiculara,dar m- am încurcat in tot felul de produse scalare,îmi r?mâne mereu un factor care nu se reduce... |
Credeti ca altfel nu se poate? Cu produs scalar e o idee dar probabil se poate si cum zice domnul Enescu(PS:zic aproape pt ca nu am incercat)
--- Matematicianul este imblanzitorul ce a domesticit infinitul.
|