Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Tikytak
Grup: membru
07 Mar 2013, 01:57

[Trimite mesaj privat]

geometrie X    [Editează]  [Citează] 

1.Se considera punctele A(m+1,m-1)si B(3,4) si dreapta d de ecuatie x+2y-3=0. m=? (panta) pt care triunghiul ABM sa fie dreptunghic si sa aiba centrul de greutate pe OX.

2.Sa se scrie ecuatile dreptelor care trec prin punctul A(1,-1), B(5,-3) si aflate la distanta 4 unitati de dreapta 5x-12+32=0.

Va rog sa ma ajutati, am mai multe probleme asemanatoare si vreau sa prind ideea.

gauss
Grup: Administrator
07 Mar 2013, 01:57

[Trimite mesaj privat]

Rog a se lasa un loc gol (tasta aceea lata si greu de ocolit de degetele mari) dupa fiecare semn de punctuatie.

La primul punct ni se da o dreapta pe care nu o mai folosim. Ciudat.
m nu este nici o panta, este un parametru de care depinde punctul A.
Din pacate apare punctul M despre care nu stim nimic!

[Citat]
1. Fie m un parametru real.
Se considera punctele
A(m+1,m-1) si
B(3,4)
si dreapta d de ecuatie
x + 2y - 3 = 0 .

Care este valoarea parametrului m pentru care triunghiul ABM sa fie dreptunghic si sa aiba centrul de greutate pe OX.
Cine este M? La ce e buna dreapta d?

2. Sa se scrie ecuatile dreptelor care trec prin punctul A(1,-1), B(5,-3) si aflate la distanta 4 unitati de dreapta
5x - 12 + 32 = 0.

Va rog sa ma ajutati, am mai multe probleme asemanatoare si vreau sa prind ideea.

La 2 iar e ceva in neregula, dreptele trec prin A? Sau prin B? Sau si prin A si prin B? Ecuatia dreptei se scrie cumva mai usor 5x + 20 = 0 ?

Ajutorul vine repede si cu drag, rog a se investi un mic efort in a intelege enuntul. Odata inteles, nu pot apare scapari ca cele de mai sus. (Nici in gara nu avem anunturi de forma "Trenul accelerat numarul cu destinatia pleaca de la liniile 6 si 9". Nu este rau intentionata paranteza, vreau doar sa spun ca simtul comun din viata de zi cu zi aplicat pe problemele prea abstracte din manuale inca reuseste sa faca cat de cat ordine in datele problemelor.)

---
df (gauss)
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ