Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
npatrat
Grup: membru
28 Feb 2013, 22:05

[Trimite mesaj privat]

Solutii    [Editează]  [Citează] 

Aratati ca ecuatia
, are cel mult 2 solutii si cel putin o solutie, pentru orice numar natural nenul p.

gauss
Grup: Administrator
26 Feb 2013, 21:21

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Aratati ca ecuatia
, are cel mult 2 solutii si cel putin o solutie, pentru orice numar natural nenul n.

Avem de-a face cu o ecuatie in n sau cu una in p?
Cine este p, cine este n, care litera apare mai intai, care este parametru, care este necunoscuta? Poate p sa fie de exemplu -1000?

Nu se intelege din pacate nimic din enunt.

---
df (gauss)
npatrat
28 Feb 2013, 20:41

[Trimite mesaj privat]

Imi cer scuze! Am gresit eu! Am ajuns la o problema in acest punct si m-am oprit, de aceea am gresit enuntul! In fine, ideea este sa aratam ca pentru orice p natural nenul exista cel mult 2 valori ale lui n (si cel putin una) pentru care avem ergalitatea respectiva!

enescu
Grup: moderator
28 Feb 2013, 21:08

[Trimite mesaj privat]

Ar fi de preferat s? posta?i enun?ul original.

npatrat
28 Feb 2013, 21:20

[Trimite mesaj privat]

Din pacate, nu imi amintesc unde am gasit-o ! Am "fact-o" la scoala mai de mult si mi-am scris-o pe o foita!

enescu
Grup: moderator
28 Feb 2013, 21:44

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Din pacate, nu imi amintesc unde am gasit-o ! Am "fact-o" la scoala mai de mult si mi-am scris-o pe o foita!

Poate g?si?i "foi?a"! Altfel, e greu de în?eles de ce pune?i o întrebare al c?rei r?spuns ar urma s? v? ajute la rezolvarea unei probleme, dar nu mai ?ti?i problema.

gauss
Grup: Administrator
28 Feb 2013, 22:05

[Trimite mesaj privat]

Problema este deci urmatoarea.
(Fiecare litera este inventata inainte de folosire. Este uin principiu bun de urmat la formulat probleme.

Altfel sunt iritat, dar nu este "nici o problema", chiar manualele ma irita in proportie de 80% cu propozitii de forma

"Fie D piciorul perpendicularei din E pe AC, unde E este mijlocul lui BC in triunghiul ABC".

Ar fi cumva mult prea usoara problema care urmeaza daca se scrie pentru elevi mai multe propozitii organizate si ordonate, ceva de forma...

"Fie ABC un triunghi. Fie E mijlocul lui BC. Din E se duce perpendiculara pe AC, piciorul acesteia se noteaza cu D..."

Nici nu e de mirare ca nu se poate produce o ordine in gandire la astfel de formulari. Chiar si elevii buni nu isi dau seama de ordinea lucrurilor, decat cand sunt nevoiti sa chiar rezolve probleme de geometrie. Lucrurile devin serioase cel tarziu in momentul in care facem analiza si trebuie sa punem cuantificatorii care trebuie in ordinea care trebuie pe epsilon si delta... Foarte des am vizionat propozitii de forma
"Sa se arate ca exista un delta(epsilon) pentru orice epsilon..."
Da...)

Nota:
Rog a se folosi \log pentru logaritmul din LaTeX.

[Citat]

O solutie poate sa mearga in modul urmator.

---
df (gauss)
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ