[Citat] Se poate spune cat este numarul
unde
? |
(19:25) gp > I^I
%4 = 0.2078795763507619085469556198 + 0.E-29*I
(19:25) gp > exp( - Pi/2 )
%5 = 0.2078795763507619085469556198
(19:25) gp >
(Am folosit pari/gp).
Nota: Este o greseala de deprindere a matematicii sa se incerce intelegerea unui "calcul", aici i^i, fara intelegerea functiei care sta la baza, a subtilitatilor domeniului in care se lucreaza cu functia respectiva.
Ca fapt divers merge, dar trebuie neaparat avut in vedere faptul ca exista o buna bucata de matematica ce trebuie inteleasa.
(Oamenii sunt atrasi de astfel de "puncte scurile" foarte repede, cu atat mai mult cu cat la clasa mai vin de la unii profesori propozitii de forma <<este greu sa definim si 2 la radical(2), ce sa va mai spun voua despre "i la i", sunteti mici, ce mai...>> - am avut la timpul meu onoarea... Cand cineva chiar va ajunge in viata de zi cu zi sa aibe nevoie de "i la i", cadrul ii va fi clar si va sti sa raspunda la intrebare singur. Intrebarea se pune repede, se omite insa sa se defineasca cum trebuie lucrurile din intrebare, dupa cum se vede avem de ales ceva la evaluarea functiei u^v in punctul special (u,v) = (i,i), iar cel ce pune intrebarea trebuie sa explice alegerea, nu cel ce raspunde la intrebare. In ce context a aparut de fapt intrebarea?)