Autor |
Mesaj |
|
Buna ziua
La o problema dinainte mi s-a spus sa tin seama de "zgomot alb" si nu stiu ce inseamna acel" zgomot alb"?Pentru a sti pe viitor cum sa redactez problemele.Multumesc
Maiya
|
|
Buna ziua,
Plecand de la relatiile lui Viete,
exista formule pentru suma patratelor radacinilor unui polinom de gradul 2, 3, si 4? Care sunt acelea?
Exista formule pentru suma cuburilor radacinilor unui polinom de gradul 2, 3 si 4? Care sunt acelea?
spre exemplu: http://s8.postimage.org/6hflmzkf9/111.jpg
|
|
Buna seara
Cred ca s-a strecurat o gresala
Eu nu am nici o legatura cu d-ra Adriana .
Eu am intrebat altceva.
Maiya
|
|
[Citat] Buna ziua
La o problema dinainte mi s-a spus sa tin seama de "zgomot alb" si nu stiu ce inseamna acel" zgomot alb"?Pentru a sti pe viitor cum sa redactez problemele.Multumesc
Maiya
|
Este vorba despre faptul c? e necesar s? l?sa?i câte un spa?iu liber dup? fiecare semn de punctua?ie, pentru a face mesajul mai lizibil. Exemplu: [Citat] Buna ziua,
La o problema dinainte mi s-a spus sa tin seama de "zgomot alb" si nu stiu ce inseamna acel" zgomot alb"? Pentru a sti pe viitor cum sa redactez problemele. Multumesc,
Maiya
|
|
|
Acum am inteles. Multumesc.
|
|
[Citat] Acum am inteles. Multumesc.
|
Eu sunt cel ce multumeste in primul rand, cer scuze daca folosirea expresiei (matematice, de fapt) "zgomot alb" a fost trasa la obiect si iritanta, acest lucru se refera de exemplu la bruiajul usor perceptibil de la unele aparate de radio, este un fel de deranj (minim sau nu numai) care insoteste o informatie. Reducerea acestui deranj este de dorit, mai ales cand este folosit calculatorul pentru tiparit texte. Ani la rand am scris doar cu creionul pe hartie, acum vine vremea cand mai mult tiparim. Munca zetzarilor din fostele tipografii si modul in care ne-am obisnuit sa primim cartile gata tiparite si numai bune de citit este atat de greu de observat, incat multi oameni / elevi tiparesc cu prea multa atentie literele si cu prea putina semnele de punctuatie (acel "zgomot alb").
Cei ce sunt obisunuiti cu cartile sunt cei ce se revolta primii... Imi doresc doar ca aceasta revolta sa patrunda si in scoli... Tipografia este o arta.
In orice caz, in cartea lui Donald Knuth despre arta programarii computerelor, http://www-cs-faculty.stanford.edu/~uno/dt.html
tipografia este la un loc de cinste.
Spatiile "albe" dintre litere sunt in particular calculate matematic...
--- df (gauss)
|
|
[Citat] Acum am inteles. Multumesc.
|
Eu sunt cel ce multumeste in primul rand, cer scuze daca folosirea expresiei (matematice, de fapt) "zgomot alb" a fost trasa la obiect si iritanta. Aceasta se refera de exemplu la bruiajul usor perceptibil de la unele aparate de radio, este un fel de deranj (minim sau nu numai) care insoteste o informatie. Reducerea acestui deranj este de dorit si cand este folosit calculatorul pentru tiparit texte.
Ani la rand am scris doar cu creionul pe hartie, acum vine vremea cand mai mult tiparim. Munca zetzarilor din fostele tipografii si modul in care ne-am obisnuit sa primim cartile gata tiparite si numai bune de citit sunt atat de greu de observat, incat multi oameni / elevi tiparesc cu mai multa atentie literele si cu prea putina semnele de punctuatie (acel "zgomot alb") si spatierile.
Cei ce sunt obisunuiti cu cartile sunt cei ce se revolta primii... Imi doresc doar ca aceasta revolta sa patrunda si in scoli... Tipografia este o arta.
In orice caz, in cartea lui Donald Knuth despre arta programarii computerelor, http://www-cs-faculty.stanford.edu/~uno/dt.html
tipografia este la un loc de cinste.
Spatiile "albe" dintre litere sunt in particular calculate matematic in TeX...
--- df (gauss)
|