Autor |
Mesaj |
|
As avea o problema legata de dependenta si independenta liniara,si nu inteleg ceva aici,daca se poate sa ma lamuriti,si voi fi mai atent si la ortografie.Problema este: Se dau vectorii liniar independenti(u,v,w) in spatiul liniar X peste corpul comutativ R,si se cere:
a)Sa se arate ca vectorii: (u+v),(v+w),(u+w) sunt liniar independenti.
Ce nu reusesc sa inteleg uitindu-ma peste rezolvare este urmatoarea expresie:
Se cauta scalarii(in loc de lambda o sa folosesc (a),si se formuleaza:
a1(u+v)+a2(v+w)+a3(u+w),si ajung la acest rezultat,cu,care formeaza un sistem:
(2a1+0a2+a3)u+(a1+a2+0a3)v+(0a1+a2+a3)w. Intrebarea mea este : De unde au aparut numerele 2,0,1 la prima expresie,la a doua 1,1,0,si la a treia 0,1,1.Nu reusesc sa inteleg,va rog lamuriti-ma si pe mine!
--- Totul din pasiune pentru Matematica!!
|
|
Nu reusesc sa inteleg de unde apare acel 2,restul am reusit sa inteleg,pentru ca daca il dam pe u factor comun inlocuiesc cu scalarii care il contin pe u,pe v si pe w,dar nu inteleg de unde apare acel 2 din primul factor comun unde s-a dat factor comun pe u.Va rog sa ma lamuriti!!
|
|
Salve!
Eu zic ca ai dreptate! Nu are de unde sa apara nr. 2 acolo!
Toate cele bune!
--- ok
|
|
Mi-am dat seama ca este o greseala din partea lor!!
Totusi as mai avea o intrebare:
Care este conditia necesara si suficienta pentru dependenta liniara?
|
|
[Citat] Care este conditia necesara si suficienta pentru dependenta liniara? |
Se poate scrie in multe moduri. Ca sa alegem una pe care o intelegeti, hai sa vedem mai intai ce scrie in curs.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Nu reusesc sa inteleg de unde apare acel 2,restul am reusit sa inteleg,pentru ca daca il dam pe u factor comun inlocuiesc cu scalarii care il contin pe u,pe v si pe w,dar nu inteleg de unde apare acel 2 din primul factor comun unde s-a dat factor comun pe u.Va rog sa ma lamuriti!! |
Acel 2 este o greseala de tipar. Inlocuiti-l cu 1. Stiti acum ce aveti de facut?
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|