Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » neinitiatul_spatii
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
neinitiatul
Grup: membru
27 Jan 2013, 19:54

[Trimite mesaj privat]

neinitiatul_spatii    [Editează]  [Citează] 

Am niste probleme legate de spatii vectoriale:
M-i se cere sa verific daca urmatoarele constructii sint spatii vectoriale:
+:R^2xR^2->R^2,oricare ar fi (x,y) apartin de (R^2)^2x1,x2)+(y1,y2)=(x1+x2,0_R)
inmultirea:RxR^2->R^2,oricare ar fi(alfa,x)apartin RxR^2:alfa(x1,x2)=(alfax1,alfax2).
Ce nu inteleg eu aici este acea conditiex1,x2)+(y1,y2)=(x1+x2,O_indice R).
Eu stiam ca (x1,x2)+(y1,y2)=(x1+y1,x2+y2),de ce apare aici asa,ce sa inteleg din aceasta? Este o conditie? sau ce este? De ce (x1+x2,O indice R),ce inseamna O indice R?
Si cum as putea calcula asociativitatea in acest caz?
Daca as incerca sa calculez asociativitatea ar trebuii sa iau inca un z,si aceasta m-ar conduce la R^3

---
Totul din pasiune pentru Matematica!!
gauss
Grup: Administrator
27 Jan 2013, 18:28

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Am niste probleme legate de spatii vectoriale:
M-i se cere sa verific daca urmatoarele constructii sint spatii vectoriale:
+:R^2xR^2->R^2,oricare ar fi (x,y) apartin de (R^2)^2x1,x2)+(y1,y2)=(x1+x2,0_R)
inmultirea:RxR^2->R^2,oricare ar fi(alfa,x)apartin RxR^2:alfa(x1,x2)=(alfax1,alfax2).
Ce nu inteleg eu aici este acea conditiex1,x2)+(y1,y2)=(x1+x2,O_indice R).
Eu stiam ca (x1,x2)+(y1,y2)=(x1+y1,x2+y2),de ce apare aici asa,ce sa inteleg din aceasta? Este o conditie? sau ce este? De ce (x1+x2,O indice R),ce inseamna O indice R?
Si cum as putea calcula asociativitatea in acest caz?
Daca as incerca sa calculez asociativitatea ar trebuii sa iau inca un z,si aceasta m-ar conduce la R^3

Asa inghesuiala de litere mai rar. Coincidenta cu Izmailuri este nemaipomenita!
Eu am vazut multe, dar indaratnicia asta de a NU pune spatiu gol intre doua lucruri care cer spatiu gol intre ele...

Apoi oamenii aia au vrut sa defineasca o structura noua. Si noi stiam ca structura naturala de adunare pe IR^2 este adunarea pe componente, dar autorul problemei vrea alta structura, care foarte probabil a nu este structura de spatiu vectorial. Primul dubiu pe care il avem este cand incercam sa construim inversul fata de adunarea nastrusnica declarata.

Apoi dumneavoastra trebuie sa ne spuneti cine este O_indice R. Se ia cartea sau brosura si se cauta in ea cine este, probabil ca este zeroul obisnuit al lui IR, al corpului numerelor reale si autorul insista in aceasta directie birocratica, ii place sa puna peste tot indici.

Asociativitatea nu se calculeaza, este o proprieteate. Apoi noi ar trebui sa stim despre ce este vorba...
Asociativitatea cui?

Instalatorul de telefoane vine pune totul repede si pleaca expeditiv pe usa... In usa apare micul dialog.
-- Acum pot da telefon?
-- Da, daca aveti cui...
Dupa cateva zile de citit manualul de folosire si de incercat cu display-ul electronic de gasit drumul spre telefonat, cetateanul plin de furie se duce personal la ghiseu, dupa o coada de explodat de cateva minute bune ajunge la semidiscul decupat din fata Informatiilor care vin nazalizate in sictir, da cu pumnul in masa si tipa:
-- Am primit un nou telefon acum cateva zile. Asa serviciu infect mai rar, instalatorul a pus totul repede pe dulap si a uitat sa livreze si monteze si cuiul de la telefon.

---
df (gauss)
enescu
Grup: moderator
27 Jan 2013, 19:54

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

"M-i", "sint", "trebuii"

Ave?i probleme ?i cu ortografia, din p?cate.

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ