Autor |
Mesaj |
|
La IV g) pentru alfa = 1 stiu sa demonstrez ca sirul an-bn e descrescator, pentru alfa mai mic sau mai mare ca 1 nu ma descurc. Din d) se poate demonstra ca sirul an-bn e marginit. Ma puteti ajuta?
Multumesc, Cartez
--- Cartez
|
|
Imi cer scuze, intrebarea se refera la varianta 56, multumesc,
Cartez
--- Cartez
|
|
[Citat] La IV g) pentru alfa = 1 stiu sa demonstrez ca sirul an-bn e descrescator, pentru alfa mai mic sau mai mare ca 1 nu ma descurc. Din d) se poate demonstra ca sirul an-bn e marginit. Ma puteti ajuta?
Multumesc, Cartez |
Pentru orice n avem
deci sirul (an-bn) este intotdeauna descrescator.
---
Euclid
|
|
Multumesc, simplu de tot.
Cartez
--- Cartez
|
|
Tot eu dar la subiectul II 2 d)mie-mi iese F(1)=(1/2)ln2-1, grsesc eu caci la Edu e alt rezultat pe cre nu-l inteleg
Va multumesc, Cartez
--- Cartez
|
|
[Citat] Tot eu dar la subiectul II 2 d)mie-mi iese F(1)=(1/2)ln2-1, grsesc eu caci la Edu e alt rezultat pe cre nu-l inteleg
Va multumesc, Cartez |
Indicatia edu.ro este corecta. Ei determina intai clasa de primitive a lui f, apoi particularizeaza constanta C pentru a gasi primitiva cu proprietatea F(0)=1 si in final gasesc F(1).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Ideea am inteles-o, nu inteleg insa de ce F(0)=1/2 + C, de unde e acel 1/2, caci ln1=0!
Cartez
--- Cartez
|
|
[Citat] Ideea am inteles-o, nu inteleg insa de ce F(0)=1/2 + C, de unde e acel 1/2, caci ln1=0!
Cartez |
Primitivele functiei f sunt
Din F(0)=1 rezulta C=1 si nu cea ce scrie la Edu.ro
Nu-i nici prima, nici ultima greseala dela Edu
--- x
|
|
Si deci F(1)=[(1/2)ln2]+1?
Multumesc, Cartez
--- Cartez
|
|