[Citat] Sa se rezolve in R ecuatia f'(x) = 0, daca:
(a) f(x) = 2x²+1
(b) -2/3x la puterea a 3 + x²-7
(c) x la puterea 3/3-1,5x²-4x |
Formulele vin in forma execrabila.
Cu toata straduinta incerc sa raspund cu aceeasi moneda, dar imi lipseste vizibil talentul.
ROG A SE POSTA MAI CITIBIL,
in plus rog a se scrie si incercarile proprii.
De exemplu (a)-ul TREBUIE facut.
(a) f '( x)=4x,se anuleaza doar in 0.
(b) -2x²+2x, solutii 0,1.
(c) x²-3x-4, 4,-1 .
Munca necesara pentru derivare corespunde celei de a intelege prima ora de derivare (formala) a polinoamelor din clasa a IX-a, restul are de-a face cu clasa a IX-a.
Daca motivul postarii a fost cel de a vedea solutia si de a o copia, atunci nu e nici o problema, sunt multi oameni paraleli cu etica si aritmetica, dar in acest caz rog a se analiza care este rostul lucrurilor. Se posteaza o problema banala, pentru a o copia, pentru a avea o nota mai buna intr-un carnet mai bun. Profesoara sau profesorul inteleg exact cum stau lucrurile, deci singurii care beneficiaza de note fara a sti despre ce este vorba sunt parintii. Ei muncesc poate cu greu pentru a crea o mica libertate de gandire propriilor copii, sa nu cumva sa li se ascunda si lor realitatea. Daca ei stiu cum stau lucrurile atunci nu e nici o problema, e ca in comunism, elevii se fac ca invata, profesorii se fac ca dau note si parintii se fac ca se bucura. Toti sunt fericiti si se joaca de-a hainele de aur ale imparatului, asa si la matematica si la romana si probabil ca si la desen. Si se termina scoala si exista oameni MULTI care nu stiu nici macar o poezie, de exemplu "Trece lebada pe ape...", nu stiu sa isi disconteze proprii bani mosteniti si nici macar cum se cheltuie ei cu sens.
Nu insist sa fie derivarea de mai sus, dar vreau sa stiu ce este lucrul acela, fizica, chimia, biologia, anatomia, geografia...? Pentru ce se merge la scoala?