Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
Autor Mesaj
enescu
Grup: moderator
29 Nov 2012, 00:12

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Se fac aranjamente de cate o litera urmata de o cifra,care este cel mai mare numar care se poate forma din diferitele combinatii?

Analiza?i, la rece, acest text. Cel mai mare num?r care se poate forma din diferitele combina?ii? Adic? dintre "combina?iile" AE25 ?i CD36, care e mai mare?

adicastor
Grup: membru
29 Nov 2012, 00:14

[Trimite mesaj privat]

A propos vreti sa spuneti ca cifra unitate nu se poate considera ca o unnitate digitala?

enescu
29 Nov 2012, 00:17

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
A propos vreti sa spuneti ca cifra unitate nu se poate considera ca o unnitate digitala?

Nu, vreau s? spun c? a traduce "units digit" prin "unitate digital?" e o mare tâmpenie (scuze pentru cititorii uzuali ai acestui site).

"Units digit" va însemna întotdeauna "cifra unit??ilor"

adicastor
29 Nov 2012, 00:30

[Trimite mesaj privat]

asta este dupa parerea exclusiva a Dvs.
Parerea mea este ca niciodata nu trebuie sa sustineti oidee decat pe baza de argumente si nu cu simple afirmatii ca reprezinta o tampenie.De ce tampenie??
Pe ce va bazati ca eu nu am dreptate?

eu imi mentin ideea ca o cifra unitate poate fi considerata o unitate digitala.
Ce vedeti rau in asta?
In alta ordine de idei eu am spus asa:
care este cel mai mare numar care se poate forma din diferitele combinatii
Deci diferitele combinatii dau un numar si trebuie sa gasim cel mai mare numar de combinatii.
Dvs ati dat din pacate o alta interpretare a acestei fraze.
Eu nu m-am referit la dimensiunea combinatiei ci la numarul lor.
Nu este asa?
Parerea mea este daca imi permiteti sa apreciez este ca Dvs santeti un erudit in matematica asta trebuie sa recunosc fara tagada-dar cred ca o mica doza e modestie nu ar strica.
cu deosebita stima

enescu
29 Nov 2012, 00:32

[Trimite mesaj privat]

OK. Nu mai polemizez cu dv. pe acest subiect.

adicastor
29 Nov 2012, 00:42

[Trimite mesaj privat]

imi cer scuze pentru timpul pe care vi l-am rapit
Cu deosebita consideratie
ok

Pitagora
Grup: Administrator
29 Nov 2012, 01:13

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
asta este dupa parerea exclusiva a Dvs.
Parerea mea este ca niciodata nu trebuie sa sustineti oidee decat pe baza de argumente si nu cu simple afirmatii ca reprezinta o tampenie.De ce tampenie??
Pe ce va bazati ca eu nu am dreptate?

eu imi mentin ideea ca o cifra unitate poate fi considerata o unitate digitala.

Dl Enescu are perfecta dreptate: "units digit" inseamna exact "cifra unitatilor" ca va place sau nu. Sunt perfect de acord cu caracterizarea de "tampita" pe care a facut-o a unei asemenea traduceri. Continuand sa sustineti ca poate aveti dreptate puteti induce in eroare utilizatorii nostri care nu cunosc destul limba engleza. Si ca sa incheiem polemica legata de traduceri, trebuie sa mentionez ca am predat in limba engleza destui ani ca sa stiu ce scriu aici.

Pe viitor cand discutam pe marginea unui text preluat dintr-o alta limba, ca sa evitam discutii inutile cel mai bine ar fi sa faceti referinta la textul original.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
adicastor
30 Nov 2012, 13:15

[Trimite mesaj privat]

Stimate domnule profesor Pitagora
Am lecturat cu multa placere cele spuse de dVS.Daca aveti timp va rog sa apelati pe INTERNET dictionarul roman-englez si de curiozitate sa introduceti expresia unitate digitala si sa vedeti ce raspuns primiti.
Avand in vedere ca reversibilitatea este o actiune valabila ramane sa trageti singur concluziile.
In alta ordine de idei respectiva notiune este cunoscuta in tehnica de reprezentare in computere -dar nu este cazul aici sa intram in detalii.
n concluzie eu nu m-am suparat ca m-ati catalogat cum stiti -este o parere personala.
In continuare raman colaboratorul Dvs.
Cu stima

Pitagora
Grup: Administrator
30 Nov 2012, 18:39

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Stimate domnule profesor Pitagora
Am lecturat cu multa placere cele spuse de dVS.Daca aveti timp va rog sa apelati pe INTERNET dictionarul roman-englez si de curiozitate sa introduceti expresia unitate digitala si sa vedeti ce raspuns primiti.
Avand in vedere ca reversibilitatea este o actiune valabila ramane sa trageti singur concluziile.
In alta ordine de idei respectiva notiune este cunoscuta in tehnica de reprezentare in computere -dar nu este cazul aici sa intram in detalii.
n concluzie eu nu m-am suparat ca m-ati catalogat cum stiti -este o parere personala.
In continuare raman colaboratorul Dvs.
Cu stima

Cu regret constat ca fara sa sesizati ridicolul situatiei, persistati in a zapaci cititorii acestui Forum. Vad ca ati fost de deranjat cuvantul "tampita" asociat traducerii pe care ati facut-o in cazul de fata pentru "units digit" prin "unitate digitala" si continuati cu alte comentarii fara nici un sens. Sunteti acceptat pe acest Forum atata timp cat ii respectati regulile stabilite de administratori si nu ne irositi timpul cu aberatii.

Ati postat pe Forumul nostru cerand ajutor la mai multe probleme de matematica. Eu personal mi-am format o idee asupra nivelului dvs de intelegere al matematicii (si acum si al limbii engleze). Continuand polemici de genul acesta riscati sa nu ne mai luam din timpul nostru liber ca sa va invatam matematica si limba engleza.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
petrebatranetu
30 Nov 2012, 18:54

[Trimite mesaj privat]

Va mai aduceti aminte de "ego sum itrp"?
Dati-i pace si muritorului asta!
Imi zicea un elev,ca o constatare la ce scrisese pe tabla: "E rau sa fii prost dar mai rau e sa nu-ti dai seama !"
Se pare ca avea dreptate!
Ce am scris este un pic de pamflet!
Orice asemanare cu persoane reale e absolut intamplatoare!

---
Doamne ajuta...
Petre

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ