Autor |
Mesaj |
|
Am urmatoarea problema:
O masina de calcul are butoanele aranjate ca mai jos:
A D 1 4 7
B E 2 5 8
C F 3 6 9
Se fac aranjamente de cate o litera urmata de o cifra,care este cel mai mare numar care se poate forma din diferitele combinatii?
(Problema extrasa din subiecte SAT 1)
Nu pot sa realizez legatura?Multumesc
|
|
[Citat] Am urmatoarea problema:
O masina de calcul are butoanele aranjate ca mai jos:
A D 1 4 7
B E 2 5 8
C F 3 6 9
Se fac aranjamente de cate o litera urmata de o cifra,care este cel mai mare numar care se poate forma din diferitele combinatii?
(Problema extrasa din subiecte SAT 1)
Nu pot sa realizez legatura?Multumesc |
Avem mai intai "aranjamente" apoi "combinatii", ni se cere cel mai mare numar format dintr-o litera si o cifra... Singura concluzie posibila: mai trebuie lucrat la traducere.
In alta ordine de idei, inteleg ca pregatim aici pe un "doctor in stiinte" pentru ca sa poata "da meditatii". Nu vi se pare situatia deplasata?
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
--- df (gauss)
|
|
Stimati colaboratori
Va multumesc pentru rapunsul primit dar imi permit si eu sa fac anumite precizari:
traducerea nu este gresita pentru ca aici problema nu se refera la aranjamente si combinari ca cele definite prin literatura matematica de specialitate ci mai de graba la numarul de posibilitati care se pot forma aranjand si combinand niste elemente.In esenta daca consideram doua asamble E si F de cardinal n si respectiv k vom defini numarul de posibilitati ca aplicatii care ca numar sant date de relatia A(n,k)=k^n.Ca suport exemplificam celebra experienta a aruncarii cu 2 zaruri care ofera un numar de 6^2 posibilitati si care nu pot fi definite in sensul de aplicatii sau combinari matematice(Bibliografie Statistique et informatique appliquees Ed.Dunod 3 edition).In situatia problemei noastre deci avem un numar de 6 literex9 cifre=54 posibilitati.In alta ordine de idei nu vad de ce v-a deranjat faptul ca v-am cerut o parere sincera vis-a-vis de rezolvarea problemei in cauza indiferent de scopul intrebarii-nu este asa?
In continuare va asigur de stima mea si raman al Dvs colaborator sincer
|
|
Ensembles=mul?imi (în francez?). Poate nu ?tia?i ce înseamna asamble.
|
|
Buna ziua
Intr-adevar aveti dreptate si imi recunosc gresala -din repezeala am folosit in loc de anambluri care este pluralul de la ansamblu cuvantul asamble.
Va asigur ca nu are nici un fel de legatura cu limba franceza este pur si simplu un cuvant romanesc si nu intereseaza originea sa si care a fost transcris din graba incorect.
Deci va multumesc pentru lectia de limba romana dar ma intreb cum de in loc sa retineti esenta matematica a exprimarii ati retinut eroarea gramaticala.
Se mai intampla.
Cu deosebita stima al dvs.colaborator acelasi identificat dupa adresa de E MAIL
|
|
|
|
[Citat]
Deci va multumesc pentru lectia de limba romana dar ma intreb cum de in loc sa retineti esenta matematica a exprimarii ati retinut eroarea gramaticala. |
Esen?a matematic? e asta: dac? o selec?ie se face alegând o liter?, urmat? de o cifr?, care e num?rul de selec?ii posibile?
Am 6 litere, 9 cifre, deci 54 de selec?ii posibile.
Ce aranjamente, combina?ii sau alte prostii? Dac? nu sunte?i în stare s? traduce?i un text matematic din englez? (sau francez?, by the way) în român?, posta?i-l în limba original?. Ne-om pricepe unii dintre noi.
P.S. Chestia cu "unitatea digital?" din cealalt? postare e mortal? Aproape c? bate "aviary gripa" a s?racului Emil Boc.
|
|
stimate dle profesor
Personal nu vad de ce santeti asa de suparat pe exprimarea facuta de mine
De fapt eu am vrut sa spun asta:avem la indemana o serie de litere si cifre pe care le iau si le aranjez dupa o anumita regula si anume litera-cifra.
Operatia de formare a acestor grupe nu inseamna ca le aranjez dupa regula de mai sus?Va deranjeaza cuvantul aranjament?pai eu nu fac aranjamentul lor cu litera-cifra?nu inseamna ca le aranjez asa?trebuie sa precizez modalitatea de aranjare -de ex aranjarea unor grupe cifre-litere este altceva
Eu cred ca facand o selectie dintr-o anumita populatie este cunoscuta regula de existenta a populatiei respective din care extrag un esantion
Ori aici efectuez selectia si apoi aranjarea lor dupa regula litera-cifra.
Deci asta a fost o interpretare proprie a mea dupa textul din limba engleza a carui traducere este o banalitate.
M-ar bucura daca as mai primi eventualele critici
Cu stima
|
|
[Citat]
Deci asta a fost o interpretare proprie a mea dupa textul din limba engleza a carui traducere este o banalitate.
|
P?i, s-a v?zut c? nu e chiar a?a o banalitate, sau n-a?i în?eles nimic?
|
|
Sant de acord perfect cu Dvs daca imi si aratati unde este gresala(concret)ca eu nu o sesizez
Trebuie sa avem invedere si faptul ca raspunsul este cel corect
Cu stima
|