[Citat] as avea doua limite de siruri,daca se poate:limita cind n tinde la + infinit din..2^3-1/2^3+1inmultit cu.....n^3-1/n^3+1,si inca o limita:4/2ori3ori10/3ori4..n^2+n-2/n(n+1) |
Din pacate nu se intelege mare lucru.
Va rog sa folositi estetica umana, insa in primul rand parantezele.
Acel
2^3-1/2^3+1
din care ultimul 1 se saruta cu cuvantul care vine (sau danseaza doar, nu-mi dau seama de aici) se intelege asa:
gp > 2^3-1/2^3+1
%1 = 71/8
Am lasat un fier de calculat impartial sa-si dea parerea.
Daca acum mai vine un inmultit, atunci acesta il afecteaza doar pe ultimul 1.
NU este de datoria cititorilor sa ghiceasca care problema are sens, cand este scrisa cumva incat ea nu are sens.
O sa scriu in latex prima limita care se cere:
Va rog sa apasati acum pe butonul [Citeaza] pentru a vedea cat de usor se tipareste asa ceva. (Fara a [Trimite], navigatorul are butonul de mers inapoi, se revine aici fara accidente.)
Vazand ce am scris este poate mai clar de ce vreau sa vad parantezele, calculatorul a dat mai sus celalalt motiv.
Se cere sa se CALCULEZE acum aceasta limita?
(Sau doar sa i se arate existenta?)
La ce nivel?
(In orice caz, nivelul deja este mult peste nivelul invatarii tiparirii de formule in ascii sau in latex.)
Rog a nu fi inteles gresit, din partea mea lucrurile pot veni mai departe dezlanate, tot le voi scrie cumva. Insa cine se invata cu acest stil de "cumva si repede si nu conteaza cum arata, e clar ce am vrut sa spun", nu se mai dezvatza. Se face un serviciu ori de cate ori i se spune unui prieten (sau dusman) parerea in fata. Eu am foarte multi prieteni buni si dusmani buni, relatia se bazeaza insa intotdeauna pe respect!