1.
2.
Deoarece 0!=1!=1 si celelate factoriale sunt pare, 2!=2, 3!=6, ...
sirul dat este desigur sirul -1, -1, 1, 1, 1, ...
care este monoton crescator.
3.
4.
Ca la 1.
5.
6.
In astfel de cazuri, va rog sa scrieti primii 3 termeni ai sirului, ca sa vedem si noi ca ati incercat sa vedeti cum merge problema. Daca ati fi facut asa, majoritatea punctelor ar fi fost deja rezolvate sau macar percepute mai bine, ceea ce pregateste intelegerea si asimilarea solutiei, cand aceasta vine de la altcineva, cu un alt mod de intelegere a lucrurilor.
(Daca nu, cand vine solutia nu se asimileaza pentru totdeauna. Pur si simplu creierul nu a suferit nimic in prealabil si nici nu are de ce sa se lege pentru a ancora experienta in memorie. In facultate, la pedagogie, asa ceva era codificat sub numele de "raportarea activa a elevului fata de perceperea enuntului si implicarea in prima etapa prin incercari paradigmatice"... Citez din memorie, desigur. Si desigur ca noi, studentii de atunci, trebuia sa invatam pe de rost. In astfel de cazuri de nonsens utopic recomand copierea in masa. Inainte de toate insa, eradicarea acestor materii din tot invatamantul. In orice caz, un sambure de adevar era la mijloc.)
Cererea de a calcula primii trei termeni ai sirului nu este nicicum o dojana, ci un sfat care ajuta, de exemplu in conditii de extemporal, teza si bacalaureat. Multumiri pentru codul latex! Este ceva deosebit, va ajuta in viata! (Daca nu latex-ul in sine, intelegerea tiparirii intr-un limbaj de marcare a textului.)