Autor |
Mesaj |
|
N.B. Daca rezolvarea matale >10 randuri... atunci nu te mai obosi si nu ma obosi si pe mine... si n-o mai scrie (ca din astea pot si eu...)
|
|
[Citat]
N.B. Daca rezolvarea matale >10 randuri... atunci nu te mai obosi si nu ma obosi si pe mine... si n-o mai scrie (ca din astea pot si eu...) |
Suntem impresionati de spiritul constructiv, precum si de politetea cu care puneti intrebarea.
De curiozitate, cate caractere pe rand avem voie sa folosim?
---
Euclid
|
|
Problema asta am pus-o si eu...daca nu doriti sa postati solutia (oricine) din motive de politete, v-as ruga sa mi-o trimiteti prin mesaj privat . Va multumesc!
|
|
[Citat] De curiozitate, cate caractere pe rand avem voie sa folosim? |
Like!
|
|
Ma scuzati domnule administrator ... am fost cam necioplit. Nu se va mai intampla.
N.B. NU ne mai trageti pe dreapta... Glumesc (fara suparare).
|
|
[Citat] Ma scuzati domnule administrator ... am fost cam necioplit. Nu se va mai intampla.
N.B. NU ne mai trageti pe dreapta... Glumesc (fara suparare). |
OK, cazul este inchis. Cunoasteti, cumva, provenienta problemei?
---
Euclid
|
|
Habar nu am. Mie mi-a dat problema un amic... de 3 zile incoace nu mi-a dat pace!
|
|
[Citat]
N.B. Daca rezolvarea matale >10 randuri... atunci nu te mai obosi si nu ma obosi si pe mine... si n-o mai scrie (ca din astea pot si eu...)
|
Daca enuntul are si asa 5 randuri,
bucuria de a scrie solutia incat sa evite o oboseala dubla de citire
este desigur ridicata, mai ales ca fara restrictia de solutie paratraznet postul anterior http://www.pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=8&ID=37373
inca nu a primit raspuns, desigur ca din cauza plictiselii celor multi care au vazut oricum solutia. Dar acum in sfarsit este putin piper pe sare.
(Asa cum se intampla des in bacalaureat sau la olimpiade, solutia este intotdeauna usor de dat in cam tot atatea cuvinte ca si enuntul. De obicei problema principala este cea cu enuntul.) [Citat] (ca din astea pot si eu...)
|
Daca dumneavoastra stiti oricum in mai mult de 10 randuri, puteti sa ne spuneti desigur cum se face si asa obositor. Macar ce ati definitivar. Doar idea, ne prindem noi mai greu, dar meritam sansa. De exemplu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chebyshev's_sum_inequality .
Postez solutia acolo mai bine... (sunt la serviciu, viciul meu principal care imi acopera ziua.)
--- df (gauss)
|
|
Mi-am recunoscut greseala... nu e nevoie sa rasucesti cutitul in rana. Daca vrei sa pierzi timpu` legandu-te de mine in loc sa rezolvi problema e tb ta insa daca tot ai timpu` limitat dc nu il folosesti intr-un mod benefic tuturor.
|
|
[Citat] Mi-am recunoscut greseala... nu e nevoie sa rasucesti cutitul in rana. Daca vrei sa pierzi timpu` legandu-te de mine in loc sa rezolvi problema e tb ta insa daca tot ai timpu` limitat dc nu il folosesti intr-un mod benefic tuturor. |
Sunte?i nou pe acest site, a?adar poate nu a?i remarcat faptul c? nu prea ne tutuim aici. ?i nici nu apreciem abrevierile care mutileaz? limba român?.
|
|
Se arata ca
De ce? Practic, notand cu
diferenta dintre membrul stang si cel drept este
Se scriu si celelalte doua inegalitati similare, si se foloseste ipoteza.
---
Euclid
|