Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
monicamanole73
Grup: membru
13 Aug 2012, 22:33

[Trimite mesaj privat]

cls 4    [Editează]  [Citează] 

Intr-o excursie 2 baieti si 4 fete au cules intr-o zi 40 kg cimbrisor.In a doua zi,2 baieti si 6 fete au cules 50 kg cimbrisor.Cat cimbrisor a cules fiecare fata si fiecare baiat?

gauss
Grup: Administrator
13 Aug 2012, 22:30

[Trimite mesaj privat]

Rescriu ca sa vedem mai bine diferentele dintre date...

[Citat]
Intr-o excursie

2 baieti si 4 fete au cules 40 kg cimbrisor, intr-o prima zi.

2 baieti si 6 fete au cules 50 kg cimbrisor, intr-o a doua zi.

Cat cimbrisor a cules fiecare fata si fiecare baiat?

(Presupunem ca fiecare fata culege la fel cimbrisorul. Aptitudinile baietilor de a culege cimbrisorul sunt diferite de cele ale fetelor, dar cei doi baieti culeg la fel de bine, indiferent de numarul fetelor din jurul lor. Si reciproc.)

Diferenta de 10 kg de cimbrisor din cea de-a doua zi vine de la cele doua fete care au cules in plus. Deci o fata culege cu viteza de ( 5 kg de cimbrisor / zi ).

Cele patru fete au cules in prima zi deci 20 kg de cimbrisor.
In prima zi mai raman 20 de kg de cimbrisor. Doar baietii sunt raspunzatori de aceasta fapta. Deci fiecare din cei doi baieti culege ( 10 kg de cimbrisor / zi ).

Intrebarea pusa nu este destul de clara. (In ceea ce priveste fetele, deoarece nu avem o homogenitate a datelor, in a doua zi au fost sase fete, cele doua venite
in plus nu intra la categoria "fiecare" cu aceleasi drepturi. De asemenea nu stim daca au venit aceasi doi baieti si a doua zi, dupa parerea mea, asa cum ii cunosc eu... )

In orice caz, probabil ca problema vrea ceva de forma:
- fiecare baiat a cules 20 kg.
- fiecare fata din cele patru prezente de la inceput a cules in total 10 kg in cele doua zile.
- fiecare fata din cele doua venite doar a doua zi a cules cele 5 kg din acea zi.

---
df (gauss)
enescu
Grup: moderator
13 Aug 2012, 22:33

[Trimite mesaj privat]

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ