[Citat] Da, la 3 se cere acest lucru (de demonstrat) insa nu neaparat cu teorema lui Lagrange. Daca exista ceva mai usor ar fi perfect.
Iar in legatura cu imaginea, de ce nu exista o functie de upload a pozelor direct pe site? |
Daca se cere acest lucru, atunci trebuie scris acest lucru.
Avem in ultima vreme utilizatoari care joaca jocuri asemanatoare cu cei de pe forum.
In legatura cu imaginea, si cu problema inexistentei unei functii de upload de imagini pe pagina de fata trebuie sa cer scuze, nu se poate pe aceasta pagina, voi insira cateva motive pentru acest lucru, sunt motivele mele personale pentru care nu as face asa ceva, pagina nu imi apartine.
- in primul rand nu se poate din punct de vedere tehnic, daca cineva doreste sa faca o pagina cu
-- intrebari sub forma de poze si
-- raspunsuri sub forma de alte poze care pleaca de la capat cu scrisul
este rugat sa o faca. Probabil ca eu nu voi posta pe aceasta pagina, mi-e prea greu sa iau munca de la capat.
- in al doilea rand este un mod de a obliga oamenii sa invete LaTeX si sa insereze cod LaTeX refolosibil pentru cei ce doresc sa raspunda. Multi utilizatori nu trec de partea cu invatatul primitiv LaTeX-ului, in acest caz nu au cu siguranta nevoie in viata de integrala de la 0 la unu a functiei x arctangenta de x dupa x, problema este rezolvata din start. Cei ce inteleg partea cu LaTeX-ul sunt rugati sa plaseze codul LaTeX pe pagina, daca se poate de asa natura incat codul sa intre pe o pagina de matematica de caiet obisnuit.
Dumneavoastra aveti ceva impotriva acestui lucru, preferati sa plasati intrebarile sub forma (aproximativa)
[ img]http://iceimg.com/i/d5/a3/acfa5dba70.png[/ img]
[ img]http://iceimg.com/i/02/8a/97a2cfd1bb.png[/ img]
urmand ca cel ce raspunde sa retipareasca bucati din enunt. Nici o problema, tiparim cu drag.
- in al treilea rand, pe aceasta pagina accentul cade pe matematica. Banca de date din spatele paginii are un design spartan si functional. Desigur ca cel ce a conceput tabelele si multele selectari in mysql ar exinde cu placere toata functionalitatea pentru multele postari cu poze, asa cum se vede avem un trafic exorbitant, din pacate trebuie sa mearga la lucru, are familie si viata de toate zilele de dus in spate. Pe aceasta pagina nu exista reclama, deci bani de programatori platiti sa faca treburile importante de mentinere din punct de vedere informatic nu exista. In plus, daca exista reclama mai mult sau mai putin controlabila, s-ar putea ca unii utilizatori (sa zicem cei vegetarieni sau cei nefumatori) sa nu treaca pe aici mai departe.
Este o problema de intretinere mult mai complicata decat pare la inceput. Este nevoie de oameni care sa contribuie cumva.
Daca dumneavoastra doriti sa contribuiti cu ceva la buna functionare a paginii, un prim pas ar fi trimiterea de cod LaTeX.
- in al patrulea rand, dorim sa o ajutam pe m*m*73 sa invete sa se exprime in limba romana, sa tipareasca in limba romana si sa raspunda in limba romana la interpelarile celorlalti utilizatori. Nu dorim sa ii facilitam decizia de a cumpara mai bine un aparat de scanat prin care sa trimita nedigerate problemele
direct pe site, probabil scanate din culegeri sau din manuale, astfel incat pagina sa poata fi usor data in judecata de firme specializate. Sau si mai bine prin copiere de pe alte pagini.
- in ultimul rand o sa trec la tiparirea enuntului si a solutiei problemei, lucru care imi va lua mai putin timp decat tiparitul celor de mai sus. Cer scuze pentru cele de mai sus, este insa din punctul meu de vedere important sa spun lucrurilor pe nume.
Note:
Problema este una construita / compusa,
anume compusa incat sa fie o "aplicatie" a teoremei lui Lagrange. Studierea monotoniei functiei este mult mai complicata.
Trucul de a aduna si scadea de exemplu ( 4.5 / 6 ) la puterea x
si de a grupa un produs mai mare sau egal cu zero factorizand suma a patru din cei sase termeni
si a ne lega de semnul celor doi ramasi
nu merge pe toata axa reala.
Problema data nu ne ajuta sa intelegem cat de cat cadrul mai general, de exemplu...
Tema de casa: