Autor |
Mesaj |
|
1. Aratati ca daca a,b,c apartin [1,2] atunci (2a-3)^2 + (2b-3)^2 + (2c-3)^2 mai mic sau egal cu 3. Cand are loc egalitatea?
2. Aratati ca daca a,b apartin lui R*+, atunci (a^3+b^3)/( a^2+ab+b^2) mai mare sau egal (a+b)/3.
3. Fie ABCD un paralelogram si E mijlocul lui [AD]. Demonstrati ca daca F este un punct pe segmentul [EC] astfel incat [AF]congruent[AB], atunci BF_|_EC.
4. Fie M mijlocul laturii [BC] a triunghiului ABC si P un punct pe segmentul [BM]. Paralelea prin P la AM intersecteaza [AB] in Q si AC in R. Aratati ca AQ ori AC= AR ori AB.
--- aaa
|
|
Atunci când cineva posteaz? mai mult de o problem? (în cazul ?sta 4) exist? suspiciunea c? dori?i s? v? rezolv?m tema pentru acas?.
De aceea v? rog s? scrie?i care e sursa problemelor ?i ce a?i încercat s? face?i pentru fiecare dintre ele.
|
|
Pregatire pentru examene, luate din diferite carti, culegeri.
Tema daca nu o stiu, pot intreba in clasa pentru a intelege.
--- aaa
|
|
Ce a?i încercat s? face?i pentru fiecare dintre ele?
|
|
[Citat]
2. Aratati ca daca a,b apartin lui R*+, atunci (a^3+b^3)/( a^2+ab+b^2) mai mare sau egal (a+b)/3.
|
|
|
[Citat]
4. Fie M mijlocul laturii [BC] a triunghiului ABC si P un punct pe segmentul [BM]. Paralelea prin P la AM intersecteaza [AB] in Q si AC in R. Aratati ca AQ ori AC= AR ori AB.
|
Th. Thales in CRP, pentru AM||RP .
Th. Thales in BMA, pentru QP||AM si derivarea proportiei obtinute.
Se tine seama de relatia BM = MC.
|
|
[Citat] 1. Aratati ca daca a, b, c apartin [1, 2] atunci (2a-3)^2 + (2b-3)^2 + (2c-3)^2 mai mic sau egal cu 3. Cand are loc egalitatea ?
|
Dac? nu cer prea mult ...Cum se nume?te culegerea (revista) cu aceste probleme ?
Mul?umesc !
|
|
[Citat]
[Citat]
|
|
--- aaa
|
|
[Citat]
[Citat]
|
|
aplic proportie derivata doar la QP||AM sau cum?..
--- aaa
|