Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
NoMatee
Grup: membru
25 Apr 2012, 21:32

[Trimite mesaj privat]

O piramida triunghiulara regulata SABC,are toate muchiile egale cu 6 cm.Daca M,este mijlocul lu SC,si N mijlocul lui AB ,calculati

a)Pe Mn
b)Aratati ca MN_I_Ab

Este cumva tetraed?

---
.....
edy11
24 Apr 2012, 18:05

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
O piramida triunghiulara regulata SABC,are toate muchiile egale cu 6 cm.Daca M,este mijlocul lu SC,si N mijlocul lui AB ,calculati

a)Pe Mn
b)Aratati ca MN_I_Ab

Este cumva tetraed?

Am selectat pentru veridicitate.

Exprimarea este impecabila, cu nivel de... nomatee. Se duce cu gandul la

tomate ... sufocate-n azot, plumb de esapament si umbre de nisip.

gauss
Grup: Administrator
24 Apr 2012, 22:29

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Exprimarea este impecabila , al nivel de ...nomatee

Se duce cu gandul la o tomata sufocata-n azot, plumb de esapament si umbra de nisip.

No, no... nici chiar asa, exista oameni care
- fie nu stiu sa se exprime,
- fie folosesc programe de transformat pdf-uri in text obisnuit, poate apoi usor oblojit,
trebuie sa la dam o sansa, ei sunt studentii, politicienii, medicii, inginerii si mecanicii de maine.

(Nici subiectul din propozitia "Se duce cu gandul..." nu sta bine pe picioare, decat daca chiar se refera la exprimare sau nivel. Altfel, si mie mi se intampla des sa tiparesc al in loc de ai.)

Dintre metaforele de intarire folosite, doar "plumb de esapament" mi-a creat o imagine poetica virtuala, pe celelalte pur si simplu nu le-am inteles.

---
df (gauss)
edy11
24 Apr 2012, 22:58

[Trimite mesaj privat]

Am rectificat, ce era, oricum, sortit rectificarii. Ramane, si se vede...pentru ceva timp.

E o impresie fugara despre un gand.

gauss
Grup: Administrator
25 Apr 2012, 21:32

[Trimite mesaj privat]

Sper ca e clar intre timp ca prezentarea nu este una din cele mai reusite, probabil ca este graba dintre doua lucruri mai importante.
In acest mod nu se castiga nimic pe acest forum, se pierde putin ceva, dar in viata de zi cu zi se pierde mult.

Rog pe viitor a se lasa loc gol dupa semne de punctuatie, altfel citirea este mult ingreuiata. Partea de limba si literatura se subintelege, este in orice caz un motiv de penalizare in viata in caz de incalcare...
Eu incurajez scrierea de
(a)
in loc de a)
pentru ca in acest secol parantezele trebuie sa fie balansate. (In text, nu in ceva de forma )

[Citat]
O piramida triunghiulara regulata SABCLOC GOL (fara virgula ce desparte subiectul de predicat) are toate muchiile egale cu 6 cm.LOC GOL
Fie M mijlocul lui SC.
Fie N mijlocul lui AB.

(a) Sa se calculeze lungimea lui MN
(b) Aratati ca dreapta MN este perpendiculara pe dreapta AB .

Este (?cine oare?) cumva tetraedru?

O piramida triunghiulara este tot una cu un tetraedru.
O piramida triunghiulara cu toate muchiile egale este tot una cu un tetraedru regulat.

Partile (a) si (b) le vom rezolva impreuna, ca sa imi fie si mie clar ca se poate rezolva si problema cu limba romana.

(a) Mai consideram doua mijloace de laturi opuse:
Fie P mijlocul lui SA.
Fie Q mijlocul lui BC.
Ce se poate spune despre laturile lui MPNQ, vazute ca linii mijlocii ale unor triunghiuri formate de laturile tetraedrului regulat?

(b) Ce se poate spune despre lungimile segmentelor AN si BN?

Nu exista continuare (din partea mea) fara raspuns din partea celui ce a plasat subiectul.

---
df (gauss)
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ