Autor |
Mesaj |
|
1.Un paralelipiped dreptunghic are dimensiunile 5 cm,12 cm si respectiv, 2 radical din 14 cm.Diagonala paralelipipedului este egala cu...cm.
2.suma lungimilor muchiilor unui cub este 48 cm.capacitatea cubului este de..litri.
|
|
Deja postarile depasesc limita unuia din simturile umane.
De asemenea, postarea de cate doua probleme din teme diferite sub un titlu care nu ne spune nimic nu este bine venita.
Pe pagina aceasta se incurajeaza intelegerea.
Asadar vom rezolva impreuna pas cu pas incat sa vad si eu ca ceva se intelege, altfel toata munca (mea dintr-o duminica cu soare) este de pomana (pentru atat pentru mine cat si pentru cine propune), pentru ca se simuleaza doar intelegerea.
In acest punct nu mai am intelegere.
Asadar, prima problema.
Ne uitam la un dreptunghi cu laturile de 5 cm si de 12 cm.
Folosind teorema lui pitagora, care este diagonala dreptunghiului?
--- df (gauss)
|
|
[Citat] 1.Un paralelipiped dreptunghic are dimensiunile 5 cm,12 cm si respectiv, 2 radical din 14 cm.Diagonala paralelipipedului este egala cu...cm.
2.suma lungimilor muchiilor unui cub este 48 cm.capacitatea cubului este de..litri. |
1) Exista o formula, simpla, numita (uneori) teorema lui Pitagora
in spatiu. Si atat !!
Posibil ca problema (problemele)sa fie de tipul "probleme minut",
din prima parte a Evaluarii Nationale ( ce denumire...!).
2)Desenam un cub, privim un cub, un zar, il imaginam (!!), numaram cate
muchii are.
Determinam cat masoara o muchie, in decimetri...
calculam volumul cubului, in decimetri cubi.
Scriem , folosim, formula (magica !!), valabila numai pentru apa :
1 dm cub = 1 l.
Asa aflam apa (capacitatea), care ar fi sa fie in acel cub.
Nu e cazul aici (si nu numai aici...) sa astept un raspuns, cat de mic, o reactie, o forma de comunicare, o aparitie a aparentei intalniri de gradul 2.
Pare o forma de parazitism (energetic).
Ma opresc. Sa nu cadem in banalitate...
|
|
"Scriem , folosim, formula (magica !!), valabila numai pentru apa :
1 dm cub = 1 l.
Asa aflam apa (capacitatea), care ar fi sa fie in acel cub."
O mica observatie FORMULA(MAGICA!!) nu e valabila numai pentru apa, ci pentru orice lichid. Ex: Daca intr-o cutie cubica cu latura de 1 dm torn mercur atunci am 1 l de mercur.
Cred ca faceti referire la 1l =1kg.Asta e in adevar valabila numai pentru APA distilata (are densitatea
)
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat]
Cred ca faceti referire la 1l =1kg.Asta e in adevar valabila numai pentru APA distilata (are densitatea
)
|
Foarte corect !!
Eu ma gandeam atunci la apa ... plata.
|