Autor |
Mesaj |
|
1) Determinati valoarea minima a numarului :
N= radical mare din x la puterea a 2 -4x+13+Radical mare din Y la puterea a 2 +6Y+34 une x,y apartine lui R
2) Aflati cel mai mic nr. natural nenul care impartit pe rand la 27 si 24 sa dea fiecare restul 5 .
--- golanu23 clasa a8a
|
|
[Citat] 1) Determinati valoarea minima a numarului :
N= radical mare din x la puterea a 2 -4x+13+Radical mare din Y la puterea a 2 +6Y+34 une x,y apartine lui R
2) Aflati cel mai mic nr. natural nenul care impartit pe rand la 27 si 24 sa dea fiecare restul 5 . |
1)
2)
, unde x este numarul cautat.
--- C.Telteu
|
|
La (2) eu l-as fi luat pe 5...
--- df (gauss)
|
|
[Citat] La (2) eu l-as fi luat pe 5... |
Asa este, dar enuntul acesta este cam ciudat. 0 impartit la orice numar nu poate da rest 5. Probabil ca, corect era sa se ceara cel mai mic numar natural mai mare ca 5.
--- C.Telteu
|
|
[Citat] 0 impartit la orice numar nu poate da rest 5. |
Dar 5 împ?r?it la 27 d? restul 5, nu?
Credeam c? e binecunoscut? gre?eala MEC de la examenul de admitere în liceu din anii 90.
|
|
Enuntul! Enuntul este esential! Daca in enunt era specificat "...da caturi nenule si restul 5" atunci raspunsul corect era cel dat de domnul profesor Marin Telteu (...minimarinica).In situatia de fata, 5 e raspunsul corect.Desi cred ca intentia autorului a fost ca rezolvitorul sa urmeze rationamentul din solutia citata mai sus...Numai ca i-a scapat precizarea amintita si s-a ajuns ca in anul amintit de domnul profesor Enescu...Asta e...!Dar nu e un capat de tara...
--- Doamne ajuta...
Petre
|