[Citat]
P.S> Pentru administartori: E foarte incomod sa tot bagi de-alde "equation" si "/equation" de zeci de ori. Un "$" la inceput si sfarsit ar fi suficient, cum e pe alte forumuri.
Dati-o incolo, ca sa scrii un amarat de \phi, trebuie sa tastezi de 3 ori mai mult cod suplimentar. [ equation][ / equation]. Da, stiu, e un buton jos ca sa bagi direct, dar, chiar si asa, e incomod.
De asemenea, e incomod atunci cand scrii un mesaj si nu vezi restul de mesaje din topic, si ai nevoie de ele in elaborarea raspunsului, trebuie sa te intorci, etc. |
Da, totul este drept!
Lucrurile stau deplorabil din punctul de vedere al unui utilizator "vorbaret", nu sunt incurajate deloc taclalele.
Cer in mod pios scuze pentru situatia de fata.
Spun doar cateva cuvinte in plus, dar nu vreau sa ma scot basma curata.
Pagina a demarat acum cativa ani.
Atunci, provider-ul a pus o anumita conditie legata de numarul de fisiere.
(Nu numarul de MB era chiar asa de important, ci numarul de fisiere!)
Din acest motiv, prin design am incercat sa oprim cumva generarea de nenumarate fisiere. In definitiv, fiecare phi este o mica poza... Am preferat atunci "o poza mare cu text mult" in cazul in care matematica se imbina sangeros cu textul.
Ceea ce fac eu in astfel de cazuri este sa-mi dau drumul la
[ equation]
...
[ / equation]
ia in cele trei puncte sa tiparesc fara probleme ca in LaTeX.
Intre timp (din motivul prea multor fisiere in prim rand), provider-ul a fost schimbat. Codul care calculeaza pagina nu a mai fost schimbat, deoarece a fost scris de un matematician (in muuult timp liber), dar intre timp el trebuie sa aibe grija de familie. Exista mereu in viata astfel de puncte...
Probabil ca trebuie rescris codul in mare parte.
(Avand in vedere ca au fost atacuri asupra site-ului, lucrul acesta este un proiect cu alt caracter, decat cel banuit...)
Acum cativa ani era o miza relativ mare...
Intre timp, facand o statistica a materialelor, a interesului general si a haosului inconjurator aceasta nu este prioritatea prima.
Eu incerc sa scriu mai bine cateva manuale, in speranta ca ele vor ajuta...
Dar ma indoiesc deja la fiecare litera tiparita. Lucrez pe branci ca programator, iar in timpul liber, cu cearcane bine conturate trebuie sa ma decid daca scriu bourbakist pentru cei ce inteleg repede sau daca scriu in stilul lui Petre Ispirescu si ma leg mai mult de capcane si organizarea sertarelor in creierul uman bombardat de fizica, chimie, biologie... sau daca scriu pentru cei putini care incearca sa doboare granita cunoasterii matematice...
De asemenea trebuie "data cu multa poleiala" si pagina, css-ul trebuie revizuit, cateva flash-uri n-ar strica (pentru cei ce intra ca sa plece), aranjarea temelor dupa ultimul update, o masina de cautare rapida...
Poate ca trebuie sa dam drumul si la o rubrica de cercetare: cine are o problema deschisa si o incercare de a o intelege... In modul acesta, lipsa de idei la nivelul referatelor din facultate se va distruge instantaneu.
In orice caz, sper ca platforma -asa cum este ea acum - inca poate servi ca un fel de piata publica. Stiu, nu e usor de la o taraba la alta...
Sper ca intr-o zi, toata informatia se poate muta intr-un hotel cu piscina si camere de lux.
Inchei prin a mentiona un lucru important:
Respectul meu creste pe zi ce trece pentru cei ce scriind pe aceasta pagina arata cum se poate percepe si intelege matematica...