Autor |
Mesaj |
|
Problema din manualul de clasa a X-a:
"In cate moduri de pot aranja 6 persoane la o masa de 5 locuri,daca doua persoane nu vor sa stea una langa alta?"
Am ras cu copiii ca n-are decat sa stea in picioare persoana,daca nu-i convine,dar problema e cat se poate de serioasa...
In plus,trebuie sa ne dea 8!
--- Anamaria
|
|
[Citat] dar problema e cat se poate de serioasa...
|
...?i gre?it? în acela?i timp.
|
|
Pai asa ma gandeam si eu; dar ,desi nu-mi place sa repar probleme gresite,ma gandeam daca sunt 5 persoane pe 6 locuri se poate rezolva?Ca nici asa nu prea stiu cum...
--- Anamaria
|
|
Asa merge. Se numara intai aranjarile "complementare", exact acelea in care cele 2 persoane stau alaturi si se scade din nr total.
Masa e circulara sau nu?
|
|
Nu stiu nici asta,ne-am tot gandit;o fi circulara sau nu; din acest motiv am zis ca nu stiu sa o rezolv;mai bine o lasam in pace,ca nu sta manualul dintr-o problema...Apoi ne-am gandit daca doua anume nu vor sa stea alaturi;sau oricare doua si uite asa ne-a trecut dupa-amiaza....
--- Anamaria
|
|
[Citat] Nu stiu nici asta,ne-am tot gandit;o fi circulara sau nu; din acest motiv am zis ca nu stiu sa o rezolv;mai bine o lasam in pace,ca nu sta manualul dintr-o problema...Apoi ne-am gandit daca doua anume nu vor sa stea alaturi;sau oricare doua si uite asa ne-a trecut dupa-amiaza.... |
N-are cum sa ceara ca oricare 2 persoane sa nu stea alaturi, e imposibil.E vorba de 2 persoane fixate.
|