Autor |
Mesaj |
|
--- Student Automatica
|
|
Inainte sa investesc efort de cautat mai departe, vreau sa fiu sigur ca enuntul problemei este cel bun... Care este sursa? Se cunoaste poate si forma raspunsului?
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
Inainte sa investesc efort de cautat mai departe, vreau sa fiu sigur ca enuntul problemei este cel bun... Care este sursa? Se cunoaste poate si forma raspunsului? |
Sursa problemei este manualul de clasa a XII-a de Burtea, pagina 241.
--- Student Automatica
|
|
[Citat]
Inainte sa investesc efort de cautat mai departe, vreau sa fiu sigur ca enuntul problemei este cel bun... |
Am renuntat sa mai incerc integrala asta. E probabil gresita si e cum ati spus dumneavoastra cu
la numarator
--- Student Automatica
|
|
Nu am manualul de mai sus (sunt undeva departe in timp si spatiu de manualul acesta...), o sa mai urmaresc insa cateva zile daca exista vreo sansa de facut ceva... Asa cum stau lucrurile nu vad nici o sansa (naturala).
In manual nu e nici un fel de comentariu / solutie ?
Sau macar la ce capitol sau "artificii" a plasat autorul problema?
(Este exact motivul pentru care si noi cerem mereu sursa...
In cazul acesta, dl. Burtea este cel ce trebuia sa specifice sursa sau solutia sau indicatia sau ceva...
Mai ales in cazul unui manual. Integralele nu sunt ceva "algoritmic", iar intre mai multi elevi, studenti, profesori antrenati depinde mult de zi si dispozitie
cat timp dureaza pana o integrala *calculabila* este chiar calculata.)
Deoarece masina de calculat nu a putut apuca integrala de pe nici o parte, cred ca nu se poate face nimic...
Cred ca e timpul sa scriu manualul meu de clasele XI si XII.
Va fi un manual foarte povestit si cu toate detaliile si in limba romana neprescurtata...
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
In manual nu e nici un fel de comentariu / solutie ?
Sau macar la ce capitol sau "artificii" a plasat autorul problema? |
Integrala e plasata in capitolul cu schimbarea de variabila, asa numita "A doua metoda de schimbare de variabila", la exercitii de "Dezvoltare". Cat despre indicatii, manualul are un tipar clasic in care se dau rezolvari/indicatii doar pentru primele probleme (gen sa se calculeze
) [Citat] Cred ca e timpul sa scriu manualul meu de clasele XI si XII.
Va fi un manual foarte povestit si cu toate detaliile si in limba romana neprescurtata...
|
Asteptam cu nerabdare.
--- Student Automatica
|