Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Hanayori
Grup: membru
02 Feb 2012, 22:13

[Trimite mesaj privat]

minim expresie    [Editează]  [Citează] 

Buna seara.
Pentru nr a,b,c care apartin intervalului 0,infinit astfel incat ?a+?b+?c = 1.Eu trebuie sa determin minimul expresiei E = a(1/?b + 1/?c) + b(1/?c + 1/?a)+ c(1/?a + 1/?b).
Am rationalizat,am adus la acelasi numitor,dar apoi nu am mai stiut ce sa-i fac ca sa folosesc si relatia din ipoteza.Imi puteti da o idee de continuare?
Iar la alt exercitiu mi se cerea sa determin nr naturale nenule a1,a2,...,an astfel incat a3 = 9 si 3/a1a2 + 5/a2a3+...+(2n+1)/an*a(n+1) = n(n+2)/a(n+1),oricare ar di n >= 1...

Multumesc anticipat!

enescu
Grup: moderator
01 Feb 2012, 22:47

[Trimite mesaj privat]

Drag? Hanayori, v? rog s? face?i un minim efort ?i s? înva?a?i s? scrie?i în Latex.

Hanayori
Grup: membru
02 Feb 2012, 16:27

[Trimite mesaj privat]

Da,ma scuzati.
+
+
= 1

gauss
Grup: Administrator
02 Feb 2012, 22:13

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Buna seara.
Pentru nr a,b,c care apartin intervalului ( 0, oo ), astfel incat
?a + ?b + ?c = 1 .
Eu trebuie sa determin minimul expresiei
E = a(1/?b + 1/?c) + b(1/?c + 1/?a) + c(1/?a + 1/?b) ...

O sa folosesc trei variabile normale, x,y,z, in loc de cei trei radicali care m-au enervat inca inainte de a termina de citit tot.
(Supletea in gandire este de multe ori ajutata de supletea in notatie.
Pentru a intelege acest lucru, ajunge sa se tipareasca pana la capat in latex...)

Cu noile litere avem un joc mai usor, deoarece putem reformula:

A doua parte ar merge ca unsa daca am sti ce se cere...
Latex-ul asta poate ajuta in viata in doua moduri, fie folosindu-l in scoala si facultate pentru propriile scrieri de matematica, fizica, literatura (exista si un \begin{verse} ... \end{verse}), muzica (mathpartir), sah, bridge, rebus... fie prin faptul ca intelegand latex multe limbaje de marcare (markup languages) devin palpabile... In particular ne putem intelege, iar eu cand raspund am deja cod tiparit, este un mic pas in intampinare...

---
df (gauss)
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ