Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Cum se rezolva derivatele partiale de ordinul 1 si 2?
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
raizenkohakus
Grup: membru
13 Jan 2012, 23:16

[Trimite mesaj privat]

Cum se rezolva derivatele partiale de ordinul 1 si 2?    [Editează]  [Citează] 

Buna ziua, as avea nevoie de ajutor, se pare ca nu gasesc pe internet partea de teorie la Derivatele Partiale.

Imi poate explica cineva cum se rezolva derivatele partiale de ordin 1 si 2?

(banuiesc ca eliminam din ecuatie tot ce nu este legat de x,respectiv y sau z nu?)

Si as avea mare nevoie de niste exercitii cu derivate, sa le rezolv singur si sa vad cum progresez, am examen in 2 saptamani si vreau sa ma apuc sa pun la punct derivatele,jacobiana si hessiana neaparat.

Stima!

---
Raizen
enescu
Grup: moderator
13 Jan 2012, 01:02

[Trimite mesaj privat]

gauss
Grup: Administrator
13 Jan 2012, 01:23

[Trimite mesaj privat]

Am cautat repede pe google.
De pe
http://www.e-booksdirectory.com/listing.php?category=4
(free e-books :: carti electronice libere - notiunea de carte s-a schimbat rau...)
am ales primul nume cunoscut, Koblitz, asadar am ajuns din doua click-uri pe
http://www.whitman.edu/mathematics/multivariable/
de unde m-am dus la capitolul 14.
Nivelul este accesibil. Multe poze, exact ce am vrut si nu am avut eu pe vremea mea. Dupa cum se vede, internetul este plin de carti in engleza care prezinta materia. Pentru reusita la un examen este necesara si adaptarea literaturii la cele facute in curs, de multe ori cel ce intelege matematica nu intelege ce chiar vrea un examen anume - fie din cauza notatiilor fie din cauza metodelor de rezolvare care presupun cunoasterea unei terminologii apuse. Daca sunt probleme, nici o problema, totul se rezolva.

---
df (gauss)
raizenkohakus
13 Jan 2012, 20:59

[Trimite mesaj privat]

Va multumesc!

Nu ma gandisem la posibilitatea de a cauta material in limba engleza la mate.

---
Raizen
gauss
Grup: Administrator
13 Jan 2012, 22:22

[Trimite mesaj privat]

Cu bucurie!

Literatura in toate limbile se complementeaza din ce in ce mai bine.
Cu engleza+franceza+germana se acopera majoritatea cursurilor puse pe net ca materiale libere de catre cele mai renumite facultati din lume.

A pune material pe net este un gest legat de o anumita expunere, in principiu nu se poate gafa pe gratis. De aceea imi doresc sa vad din ce in ce mai multe cursuri romane ale facultatilor din Romania pe net. Atunci stim exact cum stam. Daca profesorii isi ascund in obscuritate cursurile sau daca refuza sa "tipareasca" (cu mana proprie sau nu) aceste cate 50 de pagini de curs, ei au deja o nota proasta. Din pacate, pana acum nu simt prea multi profesori ca ei sunt unde sunt pentru elevi.

---
df (gauss)
meteor
13 Jan 2012, 23:16

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Cu bucurie!

Literatura in toate limbile se complementeaza din ce in ce mai bine.
Cu engleza+franceza+germana se acopera majoritatea cursurilor puse pe net ca materiale libere de catre cele mai renumite facultati din lume.

Da, asta chiar e bine spus. As completa, si ceva ma voi abate de la subiect... Intradevar, internetul in prezent ofera o gama extrem de larga pentru a cunoaste (practic orice din orice domeniu).
Totul evolueaza extrem de rapid (ceva poate ca o functie exponentiala {in dependeta de virsta si cantitatea de informatii captata, sau alte expresii}.Ce stia o viata intreaga nu demult un batrin, acum un pusti dornic de carte, poate stii mai multe ca acel batrin. Eu cred ca totus, ar veni un timp cind performantele fiziologice ale omului nu vor putea face fata (raportului dintre virsta/cantitatea de informatii), in rezultat va fi nevoe de un "turn off" pe o anumita perioada, apoi totul se va restarta.

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ