Autor |
Mesaj |
|
buna! sunt noua pe aici, dar as avea o intrebare la o problema:
Se considera punctul A(1,m) si dreptele de ecuatie: d:5x+12y-1=0, d':3x+4y-3=0 si d": 4x-3y-4=0. Sa se determine valorile lui m din multimea numerelor reale pentru care distantele de la punctul A la dreptele d,d' si d" formeaza o progresie aritmetica.
Nu prea inteleg cum se formeaza progresia aritmetica la aceasta pb pt ca daca folosim ca diferenta oricaror 2 termeni consecutivi este constanta(ratia)tot nu iese problema...va rog dati-mi o idee.multumesc anticipat.
--- Puiu Ecaterina
|
|
[Citat] buna! sunt noua pe aici, dar as avea o intrebare la o problema:
Se considera punctul A(1,m) si dreptele de ecuatie: d:5x+12y-1=0, d':3x+4y-3=0 si d": 4x-3y-4=0. Sa se determine valorile lui m din multimea numerelor reale pentru care distantele de la punctul A la dreptele d,d' si d" formeaza o progresie aritmetica.
Nu prea inteleg cum se formeaza progresia aritmetica la aceasta pb pt ca daca folosim ca diferenta oricaror 2 termeni consecutivi este constanta(ratia)tot nu iese problema...va rog dati-mi o idee.multumesc anticipat. |
Obtii cate o valoare a lui m din fiecare din egalitatile urmatoare:
unde am notat cu a,b,c distantele de la A la cele trei drepte.
--- C.Telteu
|
|
[Citat]
[Citat] buna! sunt noua pe aici, dar as avea o intrebare la o problema:
Nu prea inteleg cum se formeaza progresia aritmetica la aceasta pb pt ca daca folosim ca diferenta oricaror 2 termeni consecutivi este constanta(ratia)tot nu iese problema...va rog dati-mi o idee.multumesc anticipat. |
Obtii cate o valoare a lui m din fiecare din egalitatile urmatoare:
unde am notat cu a,b,c distantele de la A la cele trei drepte. |
multumesc frumos
--- Puiu Ecaterina
|