Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Matematica clasa aXa
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
ecaterina95
Grup: membru
27 Oct 2011, 20:53

[Trimite mesaj privat]

Matematica clasa aXa    [Editează]  [Citează] 

buna! sunt noua pe aici, dar as avea o intrebare la o problema:

Se considera punctul A(1,m) si dreptele de ecuatie: d:5x+12y-1=0, d':3x+4y-3=0 si d": 4x-3y-4=0. Sa se determine valorile lui m din multimea numerelor reale pentru care distantele de la punctul A la dreptele d,d' si d" formeaza o progresie aritmetica.

Nu prea inteleg cum se formeaza progresia aritmetica la aceasta pb pt ca daca folosim ca diferenta oricaror 2 termeni consecutivi este constanta(ratia)tot nu iese problema...va rog dati-mi o idee.multumesc anticipat.

---
Puiu Ecaterina
minimarinica
Grup: moderator
27 Oct 2011, 18:28

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Se considera punctul A(1,m) si dreptele de ecuatie: d:5x+12y-1=0, d':3x+4y-3=0 si d": 4x-3y-4=0. Sa se determine valorile lui m din multimea numerelor reale pentru care distantele de la punctul A la dreptele d,d' si d" formeaza o progresie aritmetica.

Nu prea inteleg cum se formeaza progresia aritmetica la aceasta pb pt ca daca folosim ca diferenta oricaror 2 termeni consecutivi este constanta(ratia)tot nu iese problema...va rog dati-mi o idee.multumesc anticipat.

Obtii cate o valoare a lui m din fiecare din egalitatile urmatoare:

unde am notat cu a,b,c distantele de la A la cele trei drepte.

---
C.Telteu
ecaterina95
Grup: membru
27 Oct 2011, 20:53

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Obtii cate o valoare a lui m din fiecare din egalitatile urmatoare:

unde am notat cu a,b,c distantele de la A la cele trei drepte.

multumesc frumos

---
Puiu Ecaterina
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ