Autor |
Mesaj |
|
Buna ziua !
Am gasit o problema de forma: fie triunghiul ABC si punctele P,M,Q astfel incat PA = -2PC,QA = -4QM, MB + MC = 0.Trebuie sa gasesc a si b astfel ca BP = aBM + bBA.Am inceput sa-l scriu pe BP = BC + CP ,dar nu am mai gasit...
Si o alta problema de coliniriate : Fie ABC un triunghi. a = BC, b = CA, c = AB.
Fie u = 4a + 3b + c ( in aceasta relatie b nu este vector,asa scrie in carte/fara sageata deasupra) si v = 7/2 a + 10/3 b + 3c. Cum demonstrez ca sunt coliniari ?
Am ajuns la ceva de genul u = -2 c,dar nu cred ca e prea bine...
Multumesc anticipat !
|
|
[Citat]
Am gasit o problema de forma: fie triunghiul ABC si punctele P,M,Q astfel incat PA = -2PC,QA = -4QM, MB + MC = 0.Trebuie sa gasesc a si b astfel ca BP = aBM + bBA.Am inceput sa-l scriu pe BP = BC + CP ,dar nu am mai gasit...
|
.
.
--- red_dog
|
|
[Citat]
Si o alta problema de coliniriate : Fie ABC un triunghi. a = BC, b = CA, c = AB.
Fie u = 4a + 3b + c ( in aceasta relatie b nu este vector,asa scrie in carte/fara sageata deasupra) si v = 7/2 a + 10/3 b + 3c. Cum demonstrez ca sunt coliniari ?
Am ajuns la ceva de genul u = -2 c,dar nu cred ca e prea bine...
|
.
--- red_dog
|
|
Multumesc mult,am inteles, dar la prima problema de ce BC = 2 BM ?
|
|
Si as mai avea o intrebare: cum pot demonstra ca un numar de forma k(k+1) / (2k +1) ^2 > 22 / 100 si < 1 / 4 ?
|
|
[Citat] Multumesc mult,am inteles, dar la prima problema de ce BC = 2 BM ? |
--- red_dog
|
|
[Citat] Si as mai avea o intrebare: cum pot demonstra ca un numar de forma k(k+1) / (2k +1) ^2 > 22 / 100 si < 1 / 4 ? |
--- red_dog
|