[Citat] Salut !
Revin cu niste mici/mari nedumeriri la varianta 14 . Cred ca e mai mult nestiinta care se va transforma ulterior in stiinta . Ca sa nu mai lungesc vorba .
La Subiectul III punctul d . Practic daca calculam patratele de la punctul c obtinem o inecuatie de gradul 2 in t . Atasam ecuatia de gradul 2 si calculam determinantul . De unde si pana unde acest determinant este <=0 ? ( Practic dupa cum stiu eu teoria daca determinantul e mai mic ca 0 => nu are solutii reale , daca determinantul e egal cu 0 are doua solutii reale egale ). Aici nu am inteles , de ce ati spus ca determinantul este mai mic ca 0 sau egal.
La punctul e mie mi-a dat suma patratelor radacinilor S - 2P . M-am uitat de cateva ori dar nu-mi dau seama de unde ati scos voi S patrat . Realizez ca dupa solutia mea S-2P ( unde S=P=+-1) imi mai da reiesi si solutia sumei patratelor egala cu 1 si strica toata treaba.
La Subiectul IV punctul b . Am ajuns la inecuatia respectiva pe o alta cale si vreau sa ma asigur daca este una complet buna sau partial , sau mai rau "gresita".
- f'(x) este 1/2cosx-1/3sinx. Tinand cont ca cosx , respectiv sinx variaza intre -1 si 1 , maximul acestei expresii este cand cosx=1 si sinx=-1. Practic expresia maxim va deveni 1/2+1/3=5/6. Cum este o suma de functii elementare rezulta ca pentru orice alta valoare a lui x f'(x)<=max<=5/6 , de aici , dupa ce mai modulam ajungem la concluzia dorita .
La punctul e nu am inteles cum ati folosit teorema lui Darboux . M-am uitat prin toate culegerile pe care le am si nu am gasit nicio teorema care sa zica ceva de genu . Deci nu m-am prins eu de chestie.
Nu in ultimul rand la g , ati dat o explicatie mult prea "mica" si nu m-am prins de unde teorema clestelui .
Daca aveti timp sa-mi dati niste explicatii la obiect , sa ma "prind" si eu de chestie , va multumesc ! |
F. bine ca intrebi, sper sa te lamuresti pana la urma
La prima chestiune, ecuatia atasata inecuatiei in t>=0, nu trebuie sa aiba radacini reale distincte, (intre radacini ar avea semn contrar lui a, adica -, ceea ce nu se poate). Obligatoriu are radacini nereale sau reale egale. De aici d<=0
La a doua chestiune: a^2+b^2=(a+b)^2-2ab=S^2-2P, prin extensie,
X1^2+X2^2+......+Xn^2=(X1+X2+.....+Xn)^2-2(X1X2+X1X3+.....)=S^2-2P pt=(+/-1)^2-2(+/-1)=1+2 sau 1-2, cum suma de patrate e pozivitiva, ramane 3
La maximul si minimul fctei este corect rationamentul, cu conditia sa calculezi si minimul -5/6, de aici concluzia
La e): Proprietatea lui Darboux ( de care se bucura orice f continua, dar nu numai) zice: pentru orice a, b din domeniu, si orice m intre f(a) si f(b), exista c intre a si b a.i. f(c)=m (o fctie cu P.D. nu poate sari de la o valoare la alta, fara sa treaca prin toate valorile intermediare. Este o proprietate subtila.
g ia toate valorile de la -inf la + inf. Trece si prin 0 si fiind fctie continua
are P.D. (propr. Darboux), deci exista u a.i. g(u)=0
La g, se poate cu criteriul comparatiei aplicat la f): (5/6)^n=>0 subunitar la infinit are lim o) si modulul din x^n_1-u este pozitiv si mai mic decat un sir care tinde la o. Este si el (modulul) obligat sa tinda la 0. Si atunci x^n+1 tinde la u