Autor |
Mesaj |
|
Am functia
;c-constanta reala cu modulul mai mic strict decat 1.Trebuie sa-i calculez maximul.
Cum Mama Rabdarii n-a dat inca peste mine,n-am incercat sa-i fac derivata "cu mana" si, chiar daca s-ar intampla minunea,as avea o fractie cu numaratorul de gradul patru,caruia nu stiu cum sa-i calculez radacinile.
Asadar,m-am gandit ca ar fi bun un progamel... .
--- Anamaria
|
|
--- df (gauss)
|
|
Functia H majoreaza o alta functie,si e cea mai simpla forma pe care am gasit-o,dupa muuuuuulte calcule.Desigur,rezultatul poate sa ramana si sub forma F<maxH,dar m-am gandit sa ca se poate rafina putin.
Intre timp,am cautat sa vad ce se intampla in cazul c=1/2;c=1/3 si sa caut o metoda numerica sa gasesc radacina pozitiva a derivatei,dar mare lucru nu mi-a dat.
Mai ramane sa incerc si substituia cosh,tanh...poate am noroc.
Sincer,e prima data cand regret mult ca manifest retard fata de orice insemna "linie de cod".
Multumesc de ajutor!
--- Anamaria
|
|
Este cumva posibil ,cu ajutorul unui alt programel care sa dea multe valori particulare pentru a, sa aflam valorile minime si mmaxime ale lui x,cand a se plimba in (0,1)?
Eu am facut munca asta,cu mana+Wolfram+Excel pentru vreo 30 de valori ale lui a,am gasit
,dar mi-ar prinde tare bine o verificare,mai ales pentru valoarea minima.
--- Anamaria
|
|
N.B. We've finally escaped from that sell, now we call it ex-sell, for short...
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
N.B. We've finally escaped from that sell, now we call it ex-sell, for short... |
Cum ar zice un vecin de-al meu :"Foarte tare!"
Multumesc mult.
--- Anamaria
|