Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Bacalaureat 2007 » Greseli
[Subiect nou]   [Răspunde]
Autor Mesaj
Euclid
Grup: Administrator
17 Apr 2007, 20:36

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
La varianta 67, subiectul 4, punctul f, Pro-Didactica prezinta doua argumente, dintre care unul gresit si unul corect. Ei bine, argumentul gresit este dat ca varianta de rezolvare de catre Edu.
Pana la urma care e ideea?

Am uitat sa precizez: evident ca rezolvarea de pe edu.ro este gresita. Daca ar fi sa clasificam greselile de pe edu.ro cu unul, doua, trei, patru sau cinci buzdugane, acea greseala ar fi echivalenta cu o ghioaga!

---
Euclid
Pitagora
18 Apr 2007, 06:32

[Trimite mesaj privat]

M1-1 varianta 76    [Editează]  [Citează] 

III (e) : O mica bucatica din textul enuntului a devenit indicatie.

III (g) : greseala de tipar in final

IV (g) : greseala de tipar la ultima linie

---
Pitagora,
Pro-Didactician
Pitagora
18 Apr 2007, 08:24

[Trimite mesaj privat]

M2 varianta 90    [Editează]  [Citează] 

III (b) : enuntul este iar dat drept indicatie

IV : subpunctele (a) si (b) ar fi trebuit inversate. Oricum pentru a rezolva pe (a) se rezolva implict (b).

---
Pitagora,
Pro-Didactician
fadetoblack
Grup: membru
18 Apr 2007, 16:54

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Argumentul corect are subtitlul "argumentul corect". Argumentul gresit are subtitlul "argumentul gresit". Am crezut de cuviinta sa aratam explicit capcana in care se poate cade la acel subpunct (am mai facut acest lucru si la alte variante).

Repetam, rezolvarea corecta este cea initulata "argumentul corect".

imi pare rau daca intrebarea mea v-a suparat, dar... spre binele nostru, al elevilor, speram totusi ca rezolvarea de pe edu sa fie corecta.
maine facem si la scoala varianta asta si chiar sunt curioasa ce varianta de rezolvare vom primi.

Pitagora
18 Apr 2007, 17:35

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Argumentul corect are subtitlul "argumentul corect". Argumentul gresit are subtitlul "argumentul gresit". Am crezut de cuviinta sa aratam explicit capcana in care se poate cade la acel subpunct (am mai facut acest lucru si la alte variante).

Repetam, rezolvarea corecta este cea initulata "argumentul corect".

imi pare rau daca intrebarea mea v-a suparat, dar... spre binele nostru, al elevilor, speram totusi ca rezolvarea de pe edu sa fie corecta.
maine facem si la scoala varianta asta si chiar sunt curioasa ce varianta de rezolvare vom primi.

Fiti linistita, nu avem de ce sa ne suparam.

Multi profesori se vor pacali si vor cadea in aceasi capcana ca si indicatiile de pe edu.ro. Si nu pot fi blamati pentru acest lucru: problema este foarte inselatoare! Noi am atras atentia asupra ei cu mult timp inainte sa se publice variantele definitive, dar propunatorul (nu o fi aflat de pro-didactica.ro) a pastrat-o in forma gresita. Aceasta problema TREBUIE SCHIMBATA, nu poate fi data in aceasta forma la examen.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
Pitagora
19 Apr 2007, 08:07

[Trimite mesaj privat]

M1-2 varianta 79    [Editează]  [Citează] 

III (e) : se foloseste (g) si nu (a) cum ni se indica. Nu ni se cer radacinile unui polinom, deci raspunsul corect este x=1 si nu
cum ni se indica. Pentru a evita depunctarea, ar fi preferabil ca elevii sa scrie ambele raspunsuri.

III (f) : indicatia furnizata este de fapt pentru (g). Cea pentru (f) lipseste.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
fadetoblack
Grup: membru
19 Apr 2007, 18:39

[Trimite mesaj privat]

M1-1 Var 76 Sub IV    [Editează]  [Citează] 

Varianta 76 , subiectul IV, punctul d
Contraexemplul este gresit, deoarece se specifica in enunt ca coeficientii sunt nenuli, adica p si q diferite de zero.

Pitagora
19 Apr 2007, 20:21

[Trimite mesaj privat]

M1-1 varianta 76    [Editează]  [Citează] 

[Citat]
Varianta 76 , subiectul IV, punctul d
Contraexemplul este gresit, deoarece se specifica in enunt ca coeficientii sunt nenuli, adica p si q diferite de zero.

Multumesc de corectura. Mi-am turnat cenusa in cap, voi posta versiunea corectata peste cateva ore.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
Pitagora
20 Apr 2007, 04:11

[Trimite mesaj privat]

M1-2 varianta 85    [Editează]  [Citează] 

III (f) : greseala de tipar. Corect este [0,1)

IV (g) : enuntul este vag. Nu stim daca este o limita de sir sau limita de functii. Din indicatie deducem ca s-au gandit la limita unui sir.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
Euclid
20 Apr 2007, 08:11

[Trimite mesaj privat]

M1-1 varianta 77 I(e)    [Editează]  [Citează] 

Numitorul este gresit pe edu.ro. Raspunsul corect:

---
Euclid

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ