Autor |
Mesaj |
AutumnGirl
Grup: membru
19 May 2011, 15:49 |
limita cand n->oo din (a + a^1/2 + a^1/3 + ... + a^1/n - n)/lnn , a>0
|
|
--- Student Automatica
|
AutumnGirl
18 May 2011, 17:38 |
multumesc, am inteles tot in afara de un lucru: de unde stiu ca nedeterminarea e infinit pe infinit? M-am gandit si eu sa aplic stolz-cesaro dar daca acel a e foarte mare suma puterilor nu va tinde la infinit? Deci la numarator am avea nedeterminarea infinit - infinit; inca sunt nedumerita
Raspunsul e bun, deci si rezolvarea e cu siguranta buna, dar m-as bucura daca as putea fi lamurita in totalitate. Multumesc!
|
|
[Citat] multumesc, am inteles tot in afara de un lucru: de unde stiu ca nedeterminarea e infinit pe infinit? M-am gandit si eu sa aplic stolz-cesaro dar daca acel a e foarte mare suma puterilor nu va tinde la infinit? Deci la numarator am avea nedeterminarea infinit - infinit; inca sunt nedumerita
Raspunsul e bun, deci si rezolvarea e cu siguranta buna, dar m-as bucura daca as putea fi lamurita in totalitate. Multumesc! |
In conditiile aplicarii lemei Cesaro-Stolz, avem nevoie doar ca sirul de la numitor sa fie strict crescator si nemarginit, deci nu conteaza ce se intampla la numarator.
--- Student Automatica
|
AutumnGirl
19 May 2011, 15:49 |
Se pare ca trebuie sa-mi revizuiesc teoria ...
|