Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Ecuatie exponentiala
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
RazzvY
Grup: membru
13 Mar 2011, 18:22

[Trimite mesaj privat]

Ecuatie exponentiala    [Editează]  [Citează] 

Cu ajutorul calculatorului am aflat ca nu are valori evidente. Am incercat sa`l substitui pe x cu
,
dar acel x^2 ma incurca. Am mai aflat ca x apartine
.

gauss
Grup: Administrator
13 Mar 2011, 17:54

[Trimite mesaj privat]

Ecuatia data este transcendenta, nu vad cum se poate reduce prin substitutii la una algebrica. Pari mi-a dat valoarea aproximativa:

Cred ca aici trebuie sa ne oprim. Punctul meu de vedere in astfel de cazuri este urmatorul:
Daca chiar exista o substitutie (transcendenta) (in cazul de fata sau in cazuri asemanatoare) care sa reduca ecuatia la una algebrica, recunosc ca nu am gasit-o (punand in relatie corespunzatoare miza pe problema si lungimea statistica a vietii umane) si rog pe cel ce a propus problema (in cine stie ce culegere) sa imi comunice acel mic artificiu. Daca se dovedeste ca de fapt nu exista nici un artificiu cand in sfarsit stau de vorba cu autorul culegerii, facuta tot din culegeri din culegeri, atunci ii pomenesc ceva despre etica profesionala si despre nervii produsi in masa.

---
df (gauss)
RazzvY
Grup: membru
13 Mar 2011, 18:22

[Trimite mesaj privat]

Va multumesc pentru raspuns, problema este din culegerea pentru clasa a X-a scrisa de familia Burtea.

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47555 membri, 58578 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ