Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
ana fuia
Grup: membru
24 Feb 2011, 18:33

[Trimite mesaj privat]

Taieturi    [Editează]  [Citează] 

S-au taiat barne pentru foc.S-au facut 1510 taieturi si s-au obtinut 2010 bucati.Cate bucati au fost la inceput?

---
Anamaria
Pitagora
Grup: Administrator
24 Feb 2011, 09:08

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
S-au taiat barne pentru foc. S-au facut 1510 taieturi si s-au obtinut 2010 bucati.Cate bucati au fost la inceput?

Imi aduc aminte ca se puteau taia cu un joagar mai multe lemne puse unul langa celalalt, dar banuiesc ca nu la asa ceva s-a gandit autorul (avem iar un exemplu de problema cu enuntul prea "flexibil").

Presupun deci ca prin taietura se intelege ca se taie o singura bucata. In cazul acesta la fiecare taietura se mai adauga o bucata la numarul de bucati anterior.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
ana fuia
24 Feb 2011, 09:31

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Imi aduc aminte ca se puteau taia cu un joagar mai multe lemne puse unul langa celalalt, dar banuiesc ca nu la asa ceva s-a gandit autorul (avem iar un exemplu de problema cu enuntul prea "flexibil").

Presupun deci ca prin taietura se intelege ca se taie o singura bucata. In cazul acesta la fiecare taietura se mai adauga o bucata la numarul de bucati anterior.

Mai in gluma,mai in serios ,eu am citit o data ,de doua,de noua ori problema asta;prima data m-au apucat nervii,apoi rasul si m-am gandit sa ma duc sa-mi iau andrelele si sa ma apuc de crosetat meseria asta nefiind de mine,din moment ce nu inteleg nici macar enutul problemei...
Pai,de unde sa stiu eu daca o bucata de lemn nu este taiata in doua ,sau in trei;poate alta e mai scurta si nu se taie defel...etc.

Ca fapt divers,problema a fost data anul trecut la concursul "ADOLF HAIMOVICI", clasa a9-a.

---
Anamaria
cristi2011
24 Feb 2011, 15:29

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Mai in gluma,mai in serios ,eu am citit o data ,de doua,de noua ori problema asta;prima data m-au apucat nervii,apoi rasul si m-am gandit sa ma duc sa-mi iau andrelele si sa ma apuc de crosetat meseria asta nefiind de mine,din moment ce nu inteleg nici macar enutul problemei...
Pai,de unde sa stiu eu daca o bucata de lemn nu este taiata in doua ,sau in trei;poate alta e mai scurta si nu se taie defel...etc.

Ca fapt divers,problema a fost data anul trecut la concursul "ADOLF HAIMOVICI", clasa a9-a.

Nu conteaza in cate se taie o singura bucata de lemn, important e nr total de taieturi.
Cum s-a spus mai sus, fiecare taietura, indiferent cum e facuta, mai adauga o bucata, deci nr initial de bucati este 2010-1510.

petrebatranetu
Grup: moderator
24 Feb 2011, 18:33

[Trimite mesaj privat]

la fiecare barna taiata numarul bucatilor obtinute este cu 1 mai mare decat numarul taieturilor(ex. se fac trei taieturi se obtin patru bucati,se fac 5 taieturi se obtin 6 bucati...)Inseamna ca diferenta dintre numarul bucatilor si numarul taieturilor este chiar numarul de barne...

---
Doamne ajuta...
Petre
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ