Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
ana fuia
Grup: membru
19 Dec 2010, 15:52

[Trimite mesaj privat]

Puncte    [Editează]  [Citează] 

Am intalnit deunazi la clasa a 6-a problema urmatoare

Probelma asta cu solutia
si analoagele o stiam de mult timp;problema e ca imi amintesc vag ca in culegerea in care am citit-o la vremea ei parca se mai adauga o linie si o coloana si nu stiu de ce...(scuze daca imi amintesc aiurea si duc iarasi lumea in eroare,dar mi-ar placea sa le spun si copiilor)

---
Anamaria
gauss
Grup: Administrator
19 Dec 2010, 15:03

[Trimite mesaj privat]

Cer scuze dar nu inteleg problema.
  • O solutie (doar una) ce foloseste o linie franta cu patru segmente care trece prin cele 3x3 puncte laticiale (si foloseste mai multa hartie decat cea necesara scrierii celor 3x3 puncte) este:

Daca avem de numarat, probabil ca solutia asta trebuie numarata de mai multe ori, daca plecam mai intai din 3 (de la capat) sau daca mergem mai intai prin B (nu prin A), deci trebuie cumva precizat ce numaram (segmentele, ordinea, linia franta ca multime de puncte, o secventa ordonata de numere prin care trecem, etc.) Ce am facut mai sus cu 7 se poate face si cu celelalte colturi.
  • Care sunt cele patru segmente din drumul 6-3-2-5-7-8-9-5-1?

• ---
    df (gauss)
    ana fuia
    Grup: membru
    19 Dec 2010, 15:52

[Trimite mesaj privat]

Pai,in ideea de mai sus drumul este:

si uite asa mi-am dat eu seama de ce se completeaza;"ca sa numaram mai bine"

---
    Anamaria
    [1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
    © 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ