Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
alexsiady
Grup: membru
11 Nov 2010, 18:45

[Trimite mesaj privat]

aflati x     [Editează]  [Citează] 

aflati x apartine N , astfel incat 1/3 <2/x-1 < 8/3

ana fuia
09 Nov 2010, 21:32

[Trimite mesaj privat]

Se inmulteste prima fractie cu 8 ,a doua fractie cu 4;si le aducem la acelasi "numarator".

---
Anamaria
gauss
Grup: Administrator
09 Nov 2010, 22:01

[Trimite mesaj privat]

Valoarea x=0 trebuie exclusa in tot ce urmeaza, deoarece in enunt x sta intr-un numitor. (De obicei, cine pune problema trebuie sa-l excluda!)

Deci x>0 natural.
Avem trecerile succesive prin echivalenta:

Nu m-am straduit sa gasesc drumul cel mai scurt, din contra, la fiecare pas am facut un mic progres. Se pare ca singurul x natural care satisface ultima relatie este x=1.

---
df (gauss)
ana fuia
09 Nov 2010, 22:06

[Trimite mesaj privat]

Eu am inteles ca avem de rezolvat:

---
Anamaria
gauss
10 Nov 2010, 01:07

[Trimite mesaj privat]

Iar eu nu am vrut sa interpretez asa ca sa vad ce se intampla daca problema este cealalta... In orice caz, astfel vad mai multi oameni cat de importanta este comunicarea si precizia in ENUNT. Atunci, cei ce dau dovada de politete vor incerca sa formuleze acurat si sa foloseasca cod latex. Profitul va fi pe lunga durata de partea lor.

---
df (gauss)
alexsiady
10 Nov 2010, 15:18

[Trimite mesaj privat]

intr-adevar este 2/ (x-1 ) .
am icercat sa folosesc si eu cod latex , adr ceva nu merge . Poate sunt prea incet la minte . Daca ma puteti ajuta cu o adresa de unde mai pot sa-l descarc si cum trebuie folosit v-as multumi .

gauss
10 Nov 2010, 22:05

[Trimite mesaj privat]

Latex-ul, scris asa sau asa
ca o aproximare pentru
, o versiune mai mult si putin tehnica pentru
-ul lui Donald Knuth, latex-ul deci este un fel de limbaj de programare pentru o poligrafie electronica.
El salveaza tiparitura de texte in care calitatea si/sau controlul tipografic sunt imperative. (Eu am scris cereri de incadrare in munca in latex, diferenta fata de concurenta mi-a ridicat cota de interviuri. Si fratele meu a vazut la o afacere analoaga ca e mai bine pe partea cu latex-ul decat pe cea cu programe cumparate de editare si plasare de text.)

Deoarece este simplu si da de obicei rezultate (bune sau rele) imediate, este chiar de recomandat pentru initierea in informatica (clasa a VI-a s-ar distra cu latex daca ar avea o/un coordonatoare/coordonator cu stil).

Exemple de cod latex se gasesc deja cu sutele, eu am tiparit ceva intr-un motor de cautare si am dat de
http://www.latex-project.org/ftp.html
care e un punct bun de plecare.

Asa se poate si instala latex... pentru o masina linux, TeX live vine repede si automat, dar cine mai face partitii in zilele noastre si renunta la un film sau altul... la lucru am Win* si mi-am instalat MikTex, dar a trebuit in multe cazuri sa stiu ce fac la instalare. (Linux stie singur sa se organizeze, de exemplu deoarece comanda "which" ii spune unde e instalat ceva...)

Cand se compileaza cod latex pe propria masina, omul vede repede eroarea si numarul liniei erorii, iar o inteligenta de secretara de facultate a rezolvat foarte multe probleme cu latex-ul, deoarece venea si curajul in ajutor. Asta nu inseamna ca si prof-ul meu de pe vremuri ar fi putut sa le rezolve.

Pe acest site nu se vad din pacate erorile de compilare.
Si eu incerc de mai multe ori pana dau de ceva fara rosu necompilat.
Pe acest site se pot insa incerca lucruri in cutia cu nisip.

De asemenea, se poate invata mult daca se da un click pe acel [citeaza] al unui mesaj ce contine cod tex. Daca dupa incercari nenumarate un cod nu merge si nu merge obligat sa se compileze, este natural sa se plaseze o intrebare pe forum...

Eu recomand calduros invatarea latex-ului, paralel cu stapanirea unui editor bun, simplu si efectiv (xemacs, emacs, vi, notepad++, ultraedit) si cu invatarea unui limbaj de programare avansat (C++, java, python).

De exemplu, pentru a tipari pe acest site acel 2/(x-1) se tipareste undeva in mesaj ceva de forma
[ equation]$\frac{2}{x-1}$[/ equation], fara acele blank-uri dintre parantezele drepte. (Cumva trebuie sa fac ceva altceva...) Se obtine:
, o formula in text. Daca doresc o versiune "displayed", dublez dolarii la inceput si sfarsit...
[ equation]$$\frac{2}{x-1}$$[/ equation], fara acele blank-uri dintre parantezele drepte. Se obtine:

---
df (gauss)
alexsiady
11 Nov 2010, 18:45

[Trimite mesaj privat]

multumesc mult .Am sa incerc . Sper sa si reusesc .

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47553 membri, 58578 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ