Autor |
Mesaj |
|
Acum,nu problema in sine ma incurca pe mine,ci faptul ca nu stiu cum trebuie sa rotesc (adica in jurul bazei sau altfel).
--- Anamaria
|
|
Evident enun?ul este (stupid de) incomplet.
|
|
Problem? dat? la grad...
--- Anamaria
|
|
[Citat]
Acum,nu problema in sine ma incurca pe mine,ci faptul ca nu stiu cum trebuie sa rotesc (adica in jurul bazei sau altfel). |
Problema sufera de mai multe boli, este o buna introducere pentru a fi poet in matematica: nu am vazut nicaieri ce inseamna a roti o suprafata, probabil ca rotim un corp geometric.
de suprafata triunghiulara din nou nu am auzit, suprafata este ceva ce se masoara in metrii patrati de exemplu. Poate ca vor sa se lege de un corp geometric numit triunghi.
In analiza gramaticala a propozitiei, asa cum ne-au invatat pe vremuri pe a VIII-a, atributul "isoscele" se acorda cu substantivul "suprafete" (de mult n-am mai fost la o petrecere, dar ca substitut asa se cred multe la lucru...) deci avem de inteles si ce este o "suprafata isoscela (sic)". Poezia este un lucru minunat. Dupa cum stim, unu si cu unu nu fac intotdeauna doi, iar ceea ce fac aflam la sfarsit... Ei bine, probabil ca avem un corp pe care il rotim si care este un triunghi isoscel.
Pe de alta parte este foarte clar si simplu de ghicit din motive psihologice, ca rotatia are loc fata de o dreapta paralela cu baza, ca sa mai simplificam luam chiar baza. Noi nu intelegem pur si simplu cat de simpla si compacta este aceasta problema. Numai unui om nebun i-ar veni la ora sa calculeze cele cerute prin rotirea fata de o dreapta paralela si la 50 de unitati departare de bisectoarea unuia din unghiurile egale/congruente. Iar unui elev ce vrea sa roteasca in planul triunghiului in jurul centrului de greutate propun sa i se ia toate punctele pentu lipsa de simt poetic. Cred ca cei ce au facut armata au un simt mult mai dezvoltat al situatiei, cu atat mai mult cu cat se pot cita legi esentiale de forma:
Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se completeaza.
--- df (gauss)
|
|
[Citat] de suprafata triunghiulara din nou nu am auzit, suprafata este ceva ce se masoara in metrii patrati de exemplu. |
Nu, suprafa?a este o mul?ime de puncte. Aria unei suprafe?e se m?soar? în metri p?tra?i.
|