Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[Prima pagină]   « [1] [2]
Autor Mesaj
Pitagora
Grup: Administrator
30 Jul 2010, 18:26

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Eu cred ca nu are nicio importanta ce parametru folosim dar eu nu vad de ce trebuie neaparat sa fie doi parametri. Nu am putea considera ca solutiile sunt de forma x=an+b , y=cn+d , z=en+f unde a,b,c,d,e,f sunt numere intregi care trebuiesc gasite considerand diverse valori intregi pentru n?

Daca doriti neaparat le puteti considera de aceasta forma dar nu veti obtine toate solutiile. Este simplu: avand 1 ecuatie liniara si 3 necunoscute, vom avea 3-1=2 parametri in solutia gasita.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
TAMREF
Grup: membru
31 Jul 2010, 08:17

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
Eu cred ca nu are nicio importanta ce parametru folosim dar eu nu vad de ce trebuie neaparat sa fie doi parametri. Nu am putea considera ca solutiile sunt de forma x=an+b , y=cn+d , z=en+f unde a,b,c,d,e,f sunt numere intregi care trebuiesc gasite considerand diverse valori intregi pentru n?

Daca doriti neaparat le puteti considera de aceasta forma dar nu veti obtine toate solutiile. Este simplu: avand 1 ecuatie liniara si 3 necunoscute, vom avea 3-1=2 parametri in solutia gasita.

Si totusi solutiile propuse de mine formeaza o multime infinita.Oare multimea solutiilor propusa de mine este de fapt o submultime a multimii formata din solutiile propuse de Dl.Profesor "gauss"?Asa s-ar parea!Deci daca avem n ecuatii liniare si m necunoscute cu m>n atunci solutiile trebuie sa fie in functie de m-n parametri?

Pitagora
Grup: Administrator
31 Jul 2010, 20:06

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
[Citat]

Deci daca avem n ecuatii liniare si m necunoscute cu m>n atunci solutiile trebuie sa fie in functie de m-n parametri?

Mai trebuie luat in calcul si rangul sistemului. Vedeti manualul de clasa a XI.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
[Prima pagină]   « [1] [2]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ