Autor |
Mesaj |
|
[Citat] Eu cred ca nu are nicio importanta ce parametru folosim dar eu nu vad de ce trebuie neaparat sa fie doi parametri. Nu am putea considera ca solutiile sunt de forma x=an+b , y=cn+d , z=en+f unde a,b,c,d,e,f sunt numere intregi care trebuiesc gasite considerand diverse valori intregi pentru n? |
Daca doriti neaparat le puteti considera de aceasta forma dar nu veti obtine toate solutiile. Este simplu: avand 1 ecuatie liniara si 3 necunoscute, vom avea 3-1=2 parametri in solutia gasita.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat]
[Citat] Eu cred ca nu are nicio importanta ce parametru folosim dar eu nu vad de ce trebuie neaparat sa fie doi parametri. Nu am putea considera ca solutiile sunt de forma x=an+b , y=cn+d , z=en+f unde a,b,c,d,e,f sunt numere intregi care trebuiesc gasite considerand diverse valori intregi pentru n? |
Daca doriti neaparat le puteti considera de aceasta forma dar nu veti obtine toate solutiile. Este simplu: avand 1 ecuatie liniara si 3 necunoscute, vom avea 3-1=2 parametri in solutia gasita.
|
Si totusi solutiile propuse de mine formeaza o multime infinita.Oare multimea solutiilor propusa de mine este de fapt o submultime a multimii formata din solutiile propuse de Dl.Profesor "gauss"?Asa s-ar parea!Deci daca avem n ecuatii liniare si m necunoscute cu m>n atunci solutiile trebuie sa fie in functie de m-n parametri?
|
|
[Citat]
[Citat]
| Deci daca avem n ecuatii liniare si m necunoscute cu m>n atunci solutiile trebuie sa fie in functie de m-n parametri? |
Mai trebuie luat in calcul si rangul sistemului. Vedeti manualul de clasa a XI.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|