Autor |
Mesaj |
|
7.
fac sigur parte din subgrupul
|
|
8. Fiecare drum e unic determinat de ordinea in care alegem pasii "dreapta" sau "jos". Asadar numarul de drumuri este numarul de moduri in care putem alege 5 pasi (cei spre dreapta) din totalul de 12, adica
|
|
9.Raspuns:II
Este evident ca daca alegem
numere din multimea
cel putin 2 sunt consecutive.
Pentru a arata ca celelate raspunsuri nu sunt corecte, dam un contraexemplu.
Luam
In multimea
sunt 15 numere prime si 7 patrate deci putem alege 26 numere din cele
de numere ramase.
|
|
[Citat] 6. Raspuns:D
Conditia se scrie
deci functia
e strict crescatoare pe (0,1), asadar nu are puncte de extrem pe acest interval. |
Nu stiu cum este organizat GRE dar la aceasta intrebare si C este adevarat.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
3. Schimband x cu y, deducem
si de aici rezulta continuitatea functiei, deci A si B nu sunt adevarate. Cum orice functie constanta satisface enuntul, C nu este adevarata. Raspunsul corect este D, deoarece functia nu este neaparat derivabila. Un contraexemplu se construieste considerand o functie continua liniara cu panta k/2 pana in 1/2 si apoi liniara cu panta k/4.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat]
Nu stiu cum este organizat GRE dar la aceasta intrebare si C este adevarat. |
Desigur. Am crezut ca testul e cu un singur raspuns corect si nu m-am mai uitat atent la celelalte raspunsuri.
|
|
[Citat] 6. Raspuns:D
Conditia se scrie
deci functia
e strict crescatoare pe (0,1), asadar nu are puncte de extrem pe acest interval. |
Asa eram si eu gata sa raspund, numai ca in test se spune ca raspunsul este C !
|
|
[Citat]
[Citat]
Nu stiu cum este organizat GRE dar la aceasta intrebare si C este adevarat. |
Desigur. Am crezut ca testul e cu un singur raspuns corect si nu m-am mai uitat atent la celelalte raspunsuri. |
Da, testul este cu un singur raspuns corect. De aceea nu inteleg de ce se spune ca este doar C. Greu (dar nu imposibil) de crezut ca ar fi o greseala, intrucat testul e organizat de Princeton
Edit: Greseala e a mea, desigur! Raspunsul corect este doar C, deoarece la D intervalul este inchis! [0,1]. Dar..de ce nu este B ? Care este greseala in argumentul meu?
Multumesc tuturor foarte mult pentru raspunsuri!
|
|
Daca nu "stii de unde pleaca", nu ai cum sa stii unde ajung.
Considera
si
Atunci
dar
|
|
[Citat] Daca nu "stii de unde pleaca", nu ai cum sa stii unde ajung.
Considera
si
Atunci
dar
|
Corect.
Imi aduc aminte de bancul acela:
"-Un' te duci?
- Nu stiu...
- Hai p-aici, ca-i mai scurt!"
Din nou multumiri, in special d. Pitagora si Enescu.
|