Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
isabellapanait
Grup: membru
26 Jul 2010, 16:11

[Trimite mesaj privat]

Pentagon...    [Editează]  [Citează] 

Daca intr-un pentagon convex cu unghiurile congruente una din laturi este egala cu suma laturilor alaturate,atunci cel putin doua laturi au lungimea un numar irational.

minimarinica
Grup: moderator
18 Jul 2010, 21:40

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Daca intr-un pentagon convex cu unghiurile congruente una din laturi este egala cu suma laturilor alaturate,atunci cel putin doua laturi au lungimea un numar irational.

Daca vreti sa trimiteti raspunsul aici http://www.mateinfo.ro/, ar fi preferabil sa rezolvati singura problema.

---
C.Telteu
isabellapanait
19 Jul 2010, 07:53

[Trimite mesaj privat]

Va multumesc mult de tot pentru indicatie...

Pitagora
Grup: Administrator
19 Jul 2010, 18:18

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Ar fi atat de frumos ca problemele postate sa aiba citata apartenenta!

---
Pitagora,
Pro-Didactician
gauss
Grup: Administrator
20 Jul 2010, 02:06

[Trimite mesaj privat]

Cer scuze pentru faptul ca -in complementaritate cu evolutia educatiei din Romania in acest nou secol al vitezei de tiparit fara gandit- unii oameni fac pentru a nu stiu cata oara apel la etica si bun simt. Dar cat sa mai dureze aceasta situatie penibila?! Exact pentru o astfel de nerusinare a fost inventat si acel "Ban user". La inceput am crezut ca poate fi aplicat doar pentru userul care dovedeste ca are mai mult ban decat buna crestere, dar certitudinea am primit-o doar din indicatia la indicatie.

De asemenea cer scuze pentru faptul ca nu am putut raspunde in timp la intrebarea pe care nu o pot aborda singur. De aceea am rugamintea de a mi se raspunde la cateva intrebari naive in speranta modesta ca nu deranjez prea mult o gandire deja ocupata:

• Sa zicem ca desenam un pentagon cu unghiurile congruente si laturile de lungimi a=AB, b=BC, c=CD, d=DE, e=EA, unde e nu este baza logaritmilor neperieni.
    Sa zicem ca b=a+c.
    Dintre cazurile urmatoare care face probleme pentru problema data?
    -
    ,
    -
    ,
    -
    .
  • In speranta ca inteleg problema consider doar primul caz.
    Fie N pe BC cu AB=BN=a si NC=CD=c. Care sunt unghiurile triunghiurilor BAN si CDN ?
  • Care sunt lungimile unghiurilor patrulaterului DEAN ?
  • Care sunt lungimile laturilor patrulaterului DEAN in functie de a, c?

In speranta ca voi fi lamurit doresc sa multumesc cordial in avans. De asemenea, din motive de drepturi de autor (ce prostie in acest secol, stiu, dar doar asa ca sa nu ne dea lumea in judecata si sa ne ia Ban User) rog timid a ni se preciza totusi sursa, lucru cu care ne-am obisnuit pe aici... In modul acesta, in anul ce vine oamenii vor folosi motorul de cautare si vor gasi imediat ce si de unde sa copieze. Sa ne gandim si la posteritate!

• ---
    df (gauss)
    isabellapanait
    20 Jul 2010, 06:46

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
    [Citat]

Ar fi atat de frumos ca problemele postate sa aiba citata apartenenta!
    http://www.mateinfo.ro/

petrebatranetu
    20 Jul 2010, 10:02

[Trimite mesaj privat]

Lucrurile cred ca stau cam asa:1)Triunghiurile BAN si DCN sunt isoscele (cu unghiurile de 108,36,36!).
    2)Patrulaterul DEAN este paralelogram.
    Daca a este rational ,se arata usor ca AN e irational. La fel daca c e rational atunci DN e irational. Deci doua laturi sunt irationale.
    Daca a e rational si c e irational atunci iar are doua irationale.

---
    Doamne ajuta...
    Petre
    minimarinica
    26 Jul 2010, 16:11

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

In speranta ca voi fi lamurit doresc sa multumesc cordial in avans. De asemenea, din motive de drepturi de autor (ce prostie in acest secol, stiu, dar doar asa ca sa nu ne dea lumea in judecata si sa ne ia Ban User) rog timid a ni se preciza totusi sursa, lucru cu care ne-am obisnuit pe aici... In modul acesta, in anul ce vine oamenii vor folosi motorul de cautare si vor gasi imediat ce si de unde sa copieze. Sa ne gandim si la posteritate!

Asa cum am precizat la prima interventie, sursa este aici: http://www.mateinfo.ro/concurs-online-problema-saptamanii-matematica.

Aici vom vedea si cateva rezolvari azi, maine...

---
    C.Telteu
    [1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
    © 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ