Autor |
Mesaj |
|
cat da integrala de la sub IV punctul g?ca mie mi-a dat ceva lung..si nu stiu daca e bine.de obicei dau integrale care se rezolva usor
--- dark
|
|
[Citat] cat da integrala de la sub IV punctul g?ca mie mi-a dat ceva lung..si nu stiu daca e bine.de obicei dau integrale care se rezolva usor |
In mod normal la calculul ariei nu uitati sa scrieti functia de sub integrala in modul. Aici nu este cazul, fiind pozitiva (functia arctangenta este strict crescatoare).
---
Euclid
|
|
multumesc pt raspuns.intr-adevar,asa mi-a dat si mie.dar acu va mai deranjez cu o intrebare.dar sper sa nu radeti d mine asta e nu-mi plac limitele.la punctul d de la subiectul 4 as vrea sa stiu cat da limita.presupun ca asta va ajuta si la rezolvarea punctului e?
--- dark
|
|
[Citat] multumesc pt raspuns.intr-adevar,asa mi-a dat si mie.dar acu va mai deranjez cu o intrebare.dar sper sa nu radeti d mine asta e nu-mi plac limitele.la punctul d de la subiectul 4 as vrea sa stiu cat da limita.presupun ca asta va ajuta si la rezolvarea punctului e? |
Functia arctangenta (curba albastra) are o asimptota orizontala spre infinit: dreapta
Deci
In graficul de mai sus graficul lui f este curba rosie cu ``cocoasa''. Dupa cum vezi, tinde foarte repede spre zero atat la infinit cat si la minus infinit.
---
Euclid
|